Η πλειοψηφία του σωματείου αρνείται την εγγραφή των ελαστικά απασχολουμένων



Την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας, («Ενωτική Κίνηση» – ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ κ.α.), που αρνείται την εγγραφή στο σωματείο όσων εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγράμματα, 5μηνα κ.λπ.  καταγγέλλουν οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ στην ανακοίνωση – καταγγελία σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Είναι φανερή πια η αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου της παράταξης που κατάφερε να αποσπάσει την πλειοψηφία στις εκλογές του σωματείου πριν από 7 μήνες.

1) Οι ψευτοενωτικές, «ακομμάτιστες», «ακηδεμόνευτες» προεκλογικές διακηρύξεις αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός και παραπλανητικό ψηφοθηρικό παιχνίδι . Η παράταξη αυτή συνειδητά κλείνει την πόρτα του σωματείου αρνούμενη την εγγραφή στους εργαζόμενους από τα προγράμματα ελαστικής απασχόλησης (ΕΣΠΑ, ορισμένου χρόνου, πενταμηνίτες κλπ.) με αποτέλεσμα να παραμένουν αποκλεισμένοι συνδικαλιστικά και οργανωτικά.

Κατά τ’ άλλα τους ακούμε να λένε πως αρνούνται τη σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα της ελαστικής απασχόλησης, πως παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, πως θέλουν ενότητα κλπ. . .

Φαίνεται πως αυτά όμως, δεν τα εννοούν για όλους!

2) Παριστάνουν στα λόγια πως είναι κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων, στην πράξη όμως δεν τολμούν να καταγγείλουν την ιδιωτικοποίηση που παίρνει «σάρκα και οστά» στην καθαριότητα του Δήμου Κέρκυρας. Δεν λένε λέξη για την αύξηση των δημοτικών τελών στο νερό που φορτώνονται στις λαϊκές οικογένειες ενώ συγχρόνως παραγράφονται χρέη σε μεγαλοεπιχειρηματίες και ξενοδόχους προς την ΔΕΥΑΚ. Ακόμα κι όταν η δημοτική αρχή κόβει το νερό των ανέργων ή των φτωχών συνταξιούχων πάλι προτιμούν τη σιωπή.

Αφήνουν έτσι ανενόχλητη τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων δημάρχων. Μια πολιτική που έχει τη σφραγίδα του «Καλλικράτη», οργανικό τμήμα της στρατηγικής της ΕΕ που δίνει κέρδη στο κεφάλαιο, στους επιχειρηματικούς ομίλους και στα μονοπώλια.

3) Καταγγέλλουν …γενικώς και αορίστως για τα δεινά των μνημονιακών πολιτικών που τσακίζουν το μισθό, τη σύνταξη, το ασφαλιστικό και τις εναπομείνασες παροχές σε υγεία, παιδεία κλπ. Καταγγέλλουν την επικείμενη κατάργηση των ΒΑΕ.

Δεν τολμούν όμως, ούτε είναι πρόθυμοι να κατονομάσουν την αιτία και τον ένοχο γι’ αυτά τα δεινά!

Φροντίζουν όμως να δείχνουν ανοιχτά την απέχθειά τους και την εχθρότητά τους μόνο απέναντι στην ΔΑΣ-ΟΤΑ, στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό κίνημα που αντιπαλεύει τη στρατηγική της ΕΕ, και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου που είναι αιτίες και ο πραγματικός ένοχος για τα δεινά που ζει σήμερα η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Σαρόκο, στις 10 το πρωί.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός