Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί πρωτοβάθμια σωματεία και εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην σύσκεψη με θέμα: «Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση από την σκοπιά των εργαζομένων στα ΒΑΕ.



Η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο χτύπημα σε ότι απέμεινε στην Κοινωνική ασφάλιση με την κατάθεση νομοσχεδίου στα τέλη Νοέμβρη.

Ιδιαίτερο κομμάτι της κοινωνικής ασφάλισης που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους είναι ο θεσμός των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν από τις αντιασφαλιστικές αλλαγές οι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ, διαχρονικά ο θεσμός των ΒΑΕ έχει μπει στο στόχαστρο του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. Ο κίνδυνος να χτυπηθούν τα ΒΑΕ είναι υπαρκτός και επιβεβαιώνεται από τις συζητήσεις που γίνονται προηγούμενα αλλά και σήμερα για τον αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων με μεγάλες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης στο Eurogroup και η συμφωνία για ξεδίπλωμα αυτής της επίθεσης, πατώντας πάνω στις παρεμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για τα ΒΑΕ, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται το πώς και σε ποιο χρόνο θα εκδηλώσει την επίθεση.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί πρωτοβάθμια σωματεία και εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην σύσκεψη με θέμα: «Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση από την σκοπιά των εργαζομένων στα ΒΑΕ. Οργάνωση της πάλης για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων».

Η σύσκεψη θα γίνει την Τετάρτη 18 Νοέμβρη, στις 6μμ, στην αίθουσα του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας (Βεραντζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όρ.)

Η παρουσία όλων θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας μας, στην παρέμβαση κατά κλάδο και στον συντονισμό της δράσης μας.

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός