Ανάκληση των απολύσεων πέτυχαν με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «Γενικής Ανακύκλωσης» Όπλο τους η αλληλεγγύη από ταξικά σωματεία, φορείς και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ



anakyklwsh-giannena-5Την ανάκληση και των 17 απολύσεων πέτυχαν οι εργαζόμενοι της «Γενικής Ανακύκλωσης» στα Γιάννενα μετά από τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη που επιδείχτηκε από σωματεία, συλλόγους, φορείς και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σπάζοντας στην πράξη, με τον αποφασιστικό ανυποχώρητο αγώνα τους, το κλίμα καταστολής και εκφοβισμού που επιστράτευσαν κυβέρνηση και εργοδοσία, με ΜΑΤ που επιτέθηκαν με χημικά και δακρυγόνα, με συλλήψεις εργατών και συνδικαλιστών, αλλά και δικαστήρια που έβγαλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις παράνομες.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 18 Νοέμβρη μεταξύ εργοδοσίας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων «Γενικής Ανακύκλωσης», η εργοδοσία κατέθεσε έγγραφο προς το κλαδικό σωματείο ανάκλησης και των 17 απολύσεων και ότι διατηρείται το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης που αποτελείται από 47 εργαζόμενους ως έχουν στις θέσεις τους.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης, μετά και τη θετική έκβαση του πολυήμερου αγώνα τους, αποφάσισαν τη λήξη των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Εξάλλου την Πέμπτη 19 Νοέμβρη στις 7 το πρωί ταξικά σωματεία, συνδικάτα, φορείς και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που συμπαραστάθηκαν και τις 17 ημέρες που διήρκεσε ο απεργιακός αγώνας, θα βρεθούν στην πύλη του εργοστασίου προκειμένου συμβολικά να βρεθούν και πάλι στο πλευρό των εργατών χαιρετίζοντας το αποτέλεσμα του πολυήμερου αγώνα τους. Για να τους ενθαρρύνουν, να τους δώσουν δύναμη και κουράγιο προκειμένου να συνεχίσουν στο δρόμο της πάλης και της διεκδίκησης. Η λύση βρίσκεται στη γραμμή της οργάνωσης και συσπείρωσης στα ταξικά σωματεία, στο ΠΑΜΕ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός