Γνώριζες ότι;



BIΒΛΙΟΣτις 25 Ιούνη του 1925 ο στρατηγός Θ.Πάγκαλος με στρατιωτικό πραξικόπημα επέβαλε δικτατορία και εξαπέλυσε άγρια τρομοκρατία καταρχήν στους κομμουνιστές και στην συνέχεια και στους ηγέτες των αστικών κομμάτων.

Στο 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Γ.Σ.Ε.Ε  επιδίωξη της κυβέρνησης τώρα ήταν η πλήρης αποκομμουνιστικοποίηση της Γ.Σ.Ε.Ε και η σύνδεση της με την πολιτική ανήκωμεν εις την δύσιν. Οι συσχετισμοί των αντιπροσώπων ήταν:

Κομμουνιστές αντιπρόσωποι                        278
Ρεφορμιστές   αντιπρόσωποι                       179

ΣΥΝΟΛΟ                                                 457

Η επικράτηση των ταξικών δυνάμεων ήταν δεδομένη, όμως η κυβέρνηση συνέλαβε 110  κομμουνιστές αντιπροσώπους τους φυλάκισε σ’ ένα αμπάρι πλοίου το οποίο έδεσε ανοιχτά του Πειραιά μέχρι τη λήξη του συνεδρίου, αποτέλεσμα η επικράτηση των ρεφορμιστών σοσιαλδημοκρατών με 179 ψήφους έναντι 168 των κομμουνιστών, έπειτα ήρθε η αποχώρηση της Γ.Σ.Ε.Ε από την κόκκινη διεθνή και συνέπεια όλων αυτών να χαθούν εργατικά δικαιώματα και να  υποχωρήσουν οι αγώνες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός