ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Προβολές του ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία» σε Βερολίνο και Δρέσδη



Οι Επιτροπές Αγώνα Μεταναστών Βερολίνου και Δρέσδης προβάλλουν το Σαββατοκύριακο το ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία: η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού», το Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στην Torstrasse 203, στο Βερολίνο και την Κυριακή 29 Νοέμβρη στις 7.30 μ.μ., στη Grossenhainer Str. 93 στη Δρέσδη αντίστοιχα.

Και στις δυο βραδιές θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης της ταινίας Κώστας Βάκκας. Η ταινία θα προβληθεί στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το σκηνοθέτη σχετικά με το ρόλο των μεταναστών στο ταξικό κίνημα.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία των ταξικών αγώνων στους οποίους συμμετείχαν και πρωταγωνίστησαν οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ του 20ού αιώνα, από την εποχή της μαζικής μετανάστευσης προς την Αμερική έως τα χρόνια του Μακαρθισμού. Ζωντανεύοντας πτυχές της ιστορίας, όπως οι δραστηριότητες των Ελληνικών Εργατικών Εκπαιδευτικών Συνδέσμων, οι ελληνοαμερικανοί εθελοντές στις Διεθνείς Ταξιαρχίες του Ισπανικού Εμφυλίου και οι απελάσεις του Μακαρθισμού, το ντοκιμαντέρ φέρνει στο προσκήνιο μια ιστορική αφήγηση διαφορετική από την κυρίαρχη περί «αμερικανικού ονείρου», υπογραμμίζοντας τους μετασχηματισμούς και τις αλληλεπιδράσεις της εθνοτικής καταγωγής, της τάξης και του πολιτικού και κοινωνικού ριζοσπαστισμού.

Οι προβολές θα συνεχιστούν την επόμενη Κυριακή σε Κολωνία και Ντίσελντορφ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός