Δολοφονία 17χρονου Παλαιστίνιου από τις κατοχικές δυνάμεις



«Μέρα οργής» έχουν κηρύξει για σήμερα στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ παλαιστινιακές οργανώσεις μετά τη νέα δολοφονία Παλαιστίνιου εφήβου το βράδυ της Κυριακής στο Σιλοάμ της Ιερουσαλήμ υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, ο 17χρονος Αϊμάν Σάμιχ αλ Αμπάσι πυροβολήθηκε θανάσιμα στο στήθος από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στη συνοικία Ρας αλ Αμούντ στο Σιλοάμ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ υπό ασαφείς συνθήκες. Υποτίθεται πως ο θάνατός του επήλθε κατά τη διάρκεια «συγκρούσεων» με τα κατοχικά στρατεύματα, ωστόσο, αυτές αναφέρθηκε πως εκδηλώθηκαν μετά την άδικη δολοφονία του νεαρού, ο οποίος είχε φυλακιστεί στο παρελθόν επί 18 μήνες για αντίσταση κατά των αρχών και εξέτιε ποινή 10μηνη κατ’ οίκον περιορισμού…

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν πως οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις επιδίωξαν να βρουν και να πάρουν τη σορό του εφήβου από το τοπικό ιατρικό κέντρο Εϊν αλ Λόζεχ αλλά δεν τα κατάφεραν, κρατώντας στο μεταξύ για μερικές ώρες «ομήρους» το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου.

Νωρίτερα την Κυριακή, ισραηλινό δικαστήριο διέταξε την κατεδάφιση δύο διαμερισμάτων σε συνοικία του Σιλοάμ, στο οποίο το τελευταίο διάστημα συρρέουν εκατοντάδες Εβραίοι έποικοι σε μία προσπάθεια να αλλάξουν τον πληθυσμιακό χάρτη και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός