Συνεχίζεται ο θεατρικός χειμώνας 2015-2016



Φωτό αρχείου

Ο Δήμος Καισαριανής στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ξεκινά την καθιέρωση από το φετινό χειμώνα σειράς θεατρικών παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο, από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, το περιεχόμενο των οποίων απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και ενήλικες.

«Στη παραπάνω σκέψη μας οδήγησε τόσο η ανάγκη του λαού της Καισαριανής για ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό, που αποτελεί βέβαια πάγια θέση μας και επιβεβαιώθηκε κατά την καλοκαιρινή περίοδο με τις δωρεάν προβολές στην «Αιολία», όσο και η προσπάθεια στήριξης της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Ο πρώτος κύκλος θεατρικών παραστάσεων ξεκίνησε στις 30 Νοέμβρη με το έργο «Το σακάκι που βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ από την ομάδα θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκέμβρη και το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 7 Δεκέμβρη 2015

Θεατρική ομάδα «ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ»

«Η μικρή μας πόλη» του Τhornton Wilder

Η θεατρική ομάδα «Οι Απόφοιτοι» αποτελείται από απόφοιτους μαθητές του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα. Μια ομάδα με πολλή αγάπη για το θέατρο σε συνεργασία με παλιούς αγαπημένους, συνταξιούχους τώρα πια καθηγητές, ανεβάζει φέτος τη «Μικρή μας πόλη» του Thornton Wilder. Ένα κοινωνικό έργο του 1938. Μέσα από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα δύο οικογενειών, τους έρωτες των παιδιών, το γάμο και το θάνατο, ο συγγραφέας παρουσιάζει με ευαισθησία και τρυφερότητα την ανθρώπινη ζωή γενικά. Τα γεγονότα τοποθετούνται σε μια φανταστική πόλη, το Γκόβερς Κόρνερ, που θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο. Σύμφωνα με το συγγραφέα, «Η Μικρή μας πόλη» είναι μία «προσπάθεια να αποτιμηθεί το ανεκτίμητο των πιο μικρών συμβάντων της καθημερινής μας ζωής».

Ώρα έναρξης 20.00

  • Δευτέρα 14 Δεκέμβρη 2015

Θεατρική ομάδα Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων Κυψέλης

«Περί τιμής» ή αλλιώς «Η δίκη των χαλυβουργών»

Ένα έργο αφιερωμένο στον αγώνα που έδωσαν οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στην πύλη του εργοστασίου, αλλά και στην αίθουσα των δικαστηρίων, γραμμένη και παιγμένη από εργαζόμενους, άνεργους, νέους και συνταξιούχους.

Ώρα έναρξης 20.00

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός