ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ : Πρωτοβουλία για αναδασώσεις σε αφρικανικές χώρες



Την αναδάσωση ενός εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων  κατεστραμμένων δασικών περιοχών από τη δράση μονοπωλίων που επιχειρούν στην Ανατολική ως τη Δυτική Αφρική και από τον αφρικανικό Βορρά προς το Νότο ως το 2030, ανακοίνωσαν την Κυριακή στο πλαίσιο της διεθνούς συνόδου για τις Κλιματικές Αλλαγές στο Παρίσι δεκάδες αφρικανικές χώρες.

Η πρωτοβουλία αναδάσωσης που φέρει την κωδική ονομασία «ARF100», όπως ανακοινώθηκε, θα επιδιώξει την ανάσχεση της ερημοποίησης και τον περιορισμό της επέκτασης καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε βάρος δασικών περιοχών σε χώρες όπως η Αιθιοπία, η Κένυα, το Μπουρούντι και η Ρουάντα, καθώς κρίθηκε ότι «η αποκατάσταση του δασικού τοπίου φέρνει ευημερία, ασφάλεια και ευκαιρίες». Μάλιστα, ο Βίνσεντ Μπιρούτα, υπουργός Φυσικών Πόρων της Ρουάντα, προβάλλοντας το πρόγραμμα από την καθαρά ωφελιμιστική πλευρά των επιχειρηματικών και αγροτικών συμφερόντων, σημείωσε ότι με την αποκατάσταση των δασών καταγράφηκε αύξηση αγροτικής παραγωγής και βελτίωσης της ζωής των αγροτών. Χαρακτήρισε έτσι την αποκατάσταση των δασικών τοπίων «όχι μία περιβαλλοντική στρατηγική, αλλά μια οικονομική και κοινωνική στρατηγική».

Μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν είναι και η Μαδαγασκάρη, η ΛΔ Κονγκό και το Καμερούν.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός