Άλλη μία επιτυχημένη αποστολή για το Σογιούζ, το «Σοβιετικό εργάτη του διαστήματος»



Από την εκτόξευση του Σογιούζ (Φωτό ΑΡ)

Ρωσικός πύραυλος Soyouz που μετέφερε έναν Ρώσο, έναν Αμερικανό και τον πρώτο βρετανό αστροναύτη που θα διαμείνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) εκτοξεύθηκε το πρωί της Τρίτης από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Ο πύραυλος Soyouz TMA – 19M εκτοξεύθηκε από το Μπαϊκονούρ στις 11:03 ώρα Γκρίνουιτς (13:03 ώρα Ελλάδας), μεταφέροντας τον Αμερικανό Τιμ Κόπρα, τον ρώσο κυβερνήτη Γιούρι Μαλεντσένκο, που είναι η έκτη πτήση του στο διάστημα, και τον Βρετανό Τίμοθι Πικ, πρώην πιλότο δοκιμαστικών ελικοπτέρων που θα γίνει στα 43 του ο πρώτος Βρετανός που θα διαμείνει στον ISS.

«Όλα πήγαν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η εκτόξευση έγινε με επιτυχία», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ρωσικού Κέντρου Ελέγχου. Το διαστημικό όχημα απογειώθηκε κανονικά από τον τρίτο όροφο της εξέδρας εκτόξευσης και τέθηκε σε τροχιά στις 11:11 ώρα Γκρίνουιτς.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός