Μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ μέχρι την Ηρώδου του Αττικού (ΦΩΤΟ) Τις δυνάμεις καταστολής και τη χρήση βίας επιστράτευσε η κυβέρνηση για να εμποδίσει τη διαδήλωση



Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 μ.μ. η μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 8 το πρωί, αλλά και με μια δυναμική συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου στις 12 το μεσημέρι και την πορεία που, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμποδίσει, έφτασε μέχρι την Ηρώδου του Αττικού, χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα ενάντια στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τόνισε: «Η κυβέρνηση της «δεύτερης φορά αριστερά» χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συγκυβερνήσεών τους, δηλαδή ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες ειδήσεις. Έχει ξαμολήσει τα παπαγαλάκια της και ιδιαίτερα στην περιβόητη «δημόσια ΕΡΤ» όπου παπαγαλίζουν εδώ και μια εβδομάδα τα «καλά» του νομοσχεδίου. Χρησιμοποιεί ακόμα χημικά, χειροβομβίδες κρότου, γκλομπς και καταστολή, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Δεν θα τους αφήσουμε, θα βάλουμε εμπόδια για να μην περάσει το σχέδιό τους. Σας προειδοποιούμε. Προετοιμάζουμε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, στα καράβια, στα εργοστάσια, στις λαϊκές συνοικίες για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους να προετοιμάζονται από σήμερα κιόλας, κλάδο τον κλάδο, να μην υπάρξει χώρος δουλειάς που να μην οργανωθούν. Να νιώσει η κυβέρνηση την ανάσα όλων των κλάδων. Εμείς δεν θα στρώσουμε κόκκινο χαλί στους εργοδότες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες. Ανατροπή, αυτό είναι το σχέδιό μας και θα το υλοποιήσουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αυτό είναι το χρέος μας προς την εργατική τάξη, τη φτωχολογιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά».

 Η συγκέντρωση

Έξω από το υπουργείο Εργασίας -και ενώ η κινητοποίηση μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχιζόταν- έγινε στις 12 το μεσημέρι, μεγάλη συγκέντρωση, όπου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: «Διαλύουν το Ασφαλιστικό και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο», «Τα χρέη διαγράφουν της πλουτοκρατίας, κόβουν συντάξεις κι αδειάζουν τα Ταμεία». Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν συμβολικά την πρόταση Κατρούγκαλου.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο  Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και η Θάλεια Περπερίδου, εργαζόμενη στα 5μηνα και μέλος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δημήτρη Γόντικα και Λουίζα Ράζου.

Η πορεία προς το Μαξίμου

Μετά τη συγκέντρωση, ξεκίνησε πορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα.  Όταν έφτασε στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Β. Σοφίας, στο ύψος των «λουλουδάδικων», βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τρεις κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει το δρόμο. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, κάλεσε την κυβέρνηση και την ηγεσία της Αστυνομίας να πάρουν υπόψη τους ότι «δεν θα κάνουμε πίσω, θα φτάσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, η αντίσταση θα δυναμώνει θέλουν, δεν θέλουν», ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».

Όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την Β. Σοφίας, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με γκλομπς, χειροβομβίδες κρότου και εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς όμως να καταφέρουν σταματήσουν τους διαδηλωτές που πέρασαν και κατευθύνθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, φτάνοντας στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού. Μιλώντας εκεί προς τους διαδηλωτές ο Αλ. Περράκης κατήγγειλε την κυβέρνηση για την καταστολή που επέδειξε και κάλεσε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και νεολαία να δώσουν ταξική απάντηση στην κυβέρνηση που είναι γνήσιος εκπρόσωπος των μονοπωλίων.

Λίγο πριν τις 2 μ.μ. οι συγκεντρωμένοι στο Μέγαρο Μαξίμου ενώθηκαν με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και εκεί έληξε η μεγάλη κινητοποίηση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός