ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Γραμμές «άμυνας» και καταστολής για πρόσφυγες – μετανάστες



Ηροή των μεταναστών που μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να σταματήσει και όχι μόνο να επιβραδύνεται.

Αυτό δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας, δείχνοντας τα «δόντια» στους ανεπιθύμητους εξαθλιωμένους που ζητούν καταφύγιο στην ΕΕ. Η επόμενη γραμμή άμυνας που θα πρέπει να συγκροτήσει η ΕΕ, θα πρέπει να βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, επειδή μια συμφωνία με την Τουρκία δε θα είναι αρκετή για να εμποδίσει τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από το να έρχονται στην Ευρώπη, πρόσθεσε Β. Ορμπάν. «Νομίζω πως η επόμενη γραμμή άμυνας που χρειάζεται να δημιουργήσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας», δήλωσε. Τόνισε πως η Βουλγαρία θα πρέπει να γίνει μέλος της ζώνης Σένγκεν, ενώ στην ΠΓΔΜ πρέπει να δοθεί οικονομική υποστήριξη προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της. «Δε νομίζω ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα είναι επαρκής από μόνη της», είπε ο Β. Ορμπάν. Υπενθυμίζεται πως η Ουγγαρία έχει αναγείρει φράκτες στα νότια σύνορά της κατά των μεταναστών.

 Εξάλλου, Ούγγροι αστυνομικοί με θερμικές κάμερες και ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό τοποθετήθηκαν στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, ερευνώντας τη μεθόριο για πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνους», στην περιοχή αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες μέρες Τσέχοι και Σλοβάκοι αστυνομικοί, στο πλαίσιο συμφωνίας της ΠΓΔΜ με χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης που επιτεύχθηκε το περασμένο καλοκαίρι σε συνάντηση στην ουγγρική πόλη Σέγκεντ, ενώ υπάρχουν επαφές και με άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Πολωνία, για να σταλούν αστυνομικές δυνάμεις. Η ουγγρική αποστολή αριθμεί 31 άτομα.

Στο μεταξύ, στη Γερμανία συνεχίζεται σε ρατσιστική βάση η συζήτηση με πρόσχημα τις ομαδικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς, παρότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιοι ήταν οι δράστες. Το γεγονός έχει προκαλέσει αύξηση των φωνών εκείνων υπέρ μιας πιο σκληρής στάσης της Γερμανίας προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αλλωστε, το δρόμο της αύξησης των απελάσεων έχει ανοίξει με δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «…πρέπει να εξετάσουμε ξανά και ξανά εάν έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο όσον αφορά τις απελάσεις από τη Γερμανία, ώστε να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα σε όσους δεν είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τους νόμους μας». Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, έχει δηλώσει δε πως «όποιος θεωρεί ότι μπορεί να παρανομεί θα τιμωρείται» και πρόσθεσε ότι όσοι καταδικαστούν θα απελαύνονται από τη χώρα.

Από κοντά και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που τόνισε χτες ότι «το κράτος πρέπει να παραμείνει ισχυρό και ικανό για δράση. Το οφείλουμε στους Γερμανούς και στην κυρίαρχη πλειοψηφία των ευπρεπών προσφύγων» και πρόσθεσε ότι πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όσοι ζητούν άσυλο και προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις, ακόμη και να φυλακίζονται εκεί. «Γιατί να πρέπει οι Γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν το διάστημα φυλάκισης αλλοδαπών που εγκληματούν», διερωτήθηκε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Αξιοσημείωτο είναι πως διαρροές από την αστυνομία αναφέρουν πως τρία άτομα που έχουν προσαχθεί ως ύποπτα είναι αλλοδαποί που έχουν καταθέσει αιτήσεις για άσυλο στη Γερμανία, χωρίς όμως να ασκηθούν διώξεις ή να δοθούν άλλα στοιχεία στη δημοσιότητα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός