ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Στάση εργασίας και κινητοποίηση τη Δευτέρα 18 Γενάρη



Σε στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου και παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, τη Δευτέρα 18 Γενάρη, καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής να συμμετάσχουν για να αποτρέψουν το νέο έγκλημα, να απαιτήσουν να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο – λαιμητόμο.

«Με το νέο σχέδιο νόμου – λαιμητόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση επί της ουσίας βάζει ταφόπλακα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, νομιμοποιώντας τους νόμους Λοβέρδου – Κουτρουμάνη που ισοπεδώνουν τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε η Κοινωνική Ασφάλιση, έρχονται να συνεχίσουν το έργο τους βάζοντας δυναμίτη στα θεμέλια του Ασφαλιστικού.

Σκοπός τους να ματώσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα προκειμένου να μειώσουν ή ακόμα και να απαλλάξουν τους εργοδότες αλλά και το κράτος από τη συμμετοχή τους στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και να χαρίσουν στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών την Κοινωνική Ασφάλιση», σημειώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Καλεί τους εργαζόμενους στους δρόμους του αγώνα, οργανωμένα και πειθαρχημένα, για να δοθεί δυναμική απάντηση. Να μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Τονίζει ότι «απέναντι σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς μία μόνο είναι η απάντηση: Οργανωμένος αγώνας για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί τους να διαλύσουν τη ζωή μας. Να οργανωθούμε και να απαντήσουμε με μεγάλη δυναμική απεργία. Από σήμερα οργανώνουμε τη δουλειά μας και μέσα από μαζικές διαδικασίες, με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις ανά χώρους δουλειάς ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους μας.

Για την επιτυχία της απεργίας που πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Να μην αφήσουμε για ακόμα μια φορά τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους προσπαθώντας να πείσουν ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφιλίωση ανάμεσα στην κερδοφορία των επιχειρήσεων με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Σήμερα ορθώνουμε το ανάστημά μας. Απαιτούμε δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλο το λαό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση στο συνημμένο

ota ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός