Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου για το ασφαλιστικό



Δεν αφήνουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσπαθεί να μας πείσει ότι το νέο νομοσχέδιο –  «τερατούργημα» που φέρνει αποτελεί τη σωτηρία για το Ασφαλιστικό. Συνεχίζει όμως από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες μας έλεγαν ακριβώς το ίδιο παραμύθι.

Βγαίνουν ξεδιάντροπα και λένε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις τη στιγμή που το έχουν πράξει ήδη δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο με τους νόμους του καλοκαιριού, αλλά και το νέο νομοσχέδιο που φέρνουν, προβλέπει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή, αφού η συγκεκριμένη πρόταση θα περάσει από την κρίση των δανειστών.

Συγκεκριμένα θα επιβληθούν μειώσεις με το νέο υπολογισμό και επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, στα εφάπαξ και στο ΕΚΑΣ, το οποίο καταργείται το 2019. Ο υπολογισμός της σύνταξης πλέον αφορά σε όλο τον εργάσιμο βίο μειώνοντας έτσι το ποσοστό αναπλήρωσης.

Η ασφάλιση γίνεται πια ατομική υπόθεση του κάθε εργαζομένου, με σταδιακή απεμπλοκή του κράτους και της εργοδοσίας από αυτήν. Ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει ούτε πότε θα πάρει σύνταξη, ούτε το ύψος της. Ανοίγεται έτσι διάπλατα ο δρόμος για τα αρπακτικά της ιδιωτικής ασφάλισης και τους εμπόρους της υγείας, που ήδη ακονίζουν τα νύχια τους.

Αλήθεια, πότε και τι σύνταξη θα πάρει ένας νέος συνάδελφός μας που στην καλύτερη των περιπτώσεων εργάζεται με τις ευέλικτες μορφές εργασίας που σήμερα βασιλεύουν, με μισθούς πείνας, ή που για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι άνεργος;

Δεν ξεχνάμε ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι όλο το πλαίσιο προστασίας για τον εργάτη, τη λαϊκή οικογένεια. Είναι η ασφάλιση των παιδιών μας, τα φάρμακα, το επίδομα ασθενείας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας, η πρόνοια, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο. Όλα αυτά έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις τα τελευταία χρόνια, κάτι που η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει.

Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στην κυβέρνηση την ΕΕ και τους εργοδότες. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Διεκδικούμε όλα όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια.

Παλεύουμε για μισθούς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κόστος, είναι δικαίωμα.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που ανοίξαμε με τις απεργιακές μάχες του περασμένου Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Θα απαντήσουμε δυναμικά και με κάθε τρόπο ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο – ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε όλα τα σωματεία να οργανώσουν συζητήσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μη μείνει κανείς εργαζόμενος έρμαιο της κατευθυνόμενης, από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, ενημέρωσης των ΜΜΕ.

Να πάρουν απόφαση άμεσα για μαζική, δυναμική απεργιακή απάντηση την ημέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα. Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας θα εξαρτηθεί και η έκβαση της μάχης.

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 Αγωνιστικά

 Η Διοίκηση

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός