«Ερωτικό εικονοστάσι» από την Φωτεινή Στεφανίδη



Την Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016 στην Γκαλερί «7» παρουσιάζεται η καινούρια δουλειά της ζωγράφου Φωτεινής Στεφανίδη που αποτελείται από περίπου τριάντα αβγοτέμπερες ποικίλων διαστάσεων και φέρει τον τίτλο «Ερωτικό εικονοστάσι». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Φλεβάρη.

Για αυτήν την ενότητα των έργων της η ζωγράφος σημειώνει:

«Γυναίκες, άγουρες έφηβες, θεές, νύμφες. Θεοί, ήρωες αθάνατοι, νεαροί και ώριμοι θνητοί από θεϊκές γενιές, βασιλιάδες, πρίγκιπες, αλλά και βοσκοί, αγρότες, κυνηγοί. Έλληνες. Ο Έρωτας τους χρησιμοποίησε. Τον χάρηκαν ή τους δοκίμασε. Τον άρπαξαν διψασμένοι ή τον αρνήθηκαν. Ζήσαν λαμπρά ή χάθηκαν. Τις πιο πολλές φορές άφησαν απογόνους που κι αυτοί βεβαίως αγάπησαν. Μια ατέλειωτη αλυσίδα ερωτοχτυπημένων που η άκρη της φτάνει, από προσωπική αποθυμιά, μέχρι το δωμάτιό μου κι αφήνει επάνω στις ζωγραφιές μισοπιωμένο το κρασί, τα φρούτα φρεσκοσερβιρισμένα, το γάλα με το μέλι, τον καφέ, τον έρωτα ν’ αχνίζει στο φλιτζάνι. Και παίρνει σχήμα και μορφή εκεί, ανάμεσα στο τότε και στο τώρα, με τον πατέρα των θεών να φορά λευκό πουκάμισο, τις Μαινάδες ή τις Ωκεανίδες ντυμένες με τα σημερινά, τις θεές μεταμορφωμένες σε κορίτσια της γειτονιάς και τον Έρωτα να τριγυρνά με μακό φανελάκι. Οι αμέτρητες ιστορίες τους, ωστόσο, ανθίζουν και καρπίζουν αλλιώς στον καθένα μας, μας δίνονται ξανά και ξανά, χωρίς τελεία στο τέλος της αφήγησης».

Η Φωτεινή Στεφανίδη γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Την πρώτη επαφή με την τέχνη είχε κοντά στον πατέρα της, το ζωγράφο Γιάννη Στεφανίδη. Το 1986 ολοκλήρωσε σπουδές ζωγραφικής στην ΑΣΚΤ, με δασκάλους τον Γιάννη Μόραλη και τον Δημήτρη Μυταρά. Έχει πραγματοποιήσει 19 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο και Γερμανία, ενώ έχει πάρει μέρος και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογράφησης και χαρακτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για την προσφορά της στον τομέα του σχεδιασμού βιβλίου και της εικαστικής εικονογράφησης -όπου έχει παρουσιάσει περίπου εκατό εκδόσεις- όπως και της χαρακτικής, έχει αποσπάσει 22 ελληνικές (τρία κρατικά βραβεία, βραβεία ΙΒΒΥ, ΕΒΓΕ, κ.α.) καθώς και διεθνείς διακρίσεις -από Μπρατισλάβα, Βελιγράδι, Μπολόνια, Τόκιο, Παρίσι- και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους διεθνείς διαγωνισμούς Andersen, Lindgren και BNF.

Τοποθεσία: Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα, τηλ: 210 3612050

Εγκαίνια: Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016, από τις 19.30

Διάρκεια έκθεσης: 2 – 27 Φλεβάρη 2016

Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη & Σάββατο: 11.00 – 15.00. Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός