Κινητοποιήσεις εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων



Logo PAME2Με αιχμή το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και τα προβλήματα που ξεπηδούν και οξύνονται στους χώρους δουλειάς, βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. Παράλληλα, τα ταξικά σωματεία και οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ συνεχίζουν την προσπάθεια να συζητηθεί οργανωμένα η πείρα από την τελευταία γενική απεργία και η συνέχεια, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης με 48ωρη απεργία αν η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Ανάμεσα σε άλλα:

— Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας, αντιδρώντας στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Στο πλαίσιο της απεργίας, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά απέκλεισαν χτες το πρωί την είσοδο προς το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Νέο Ικόνιο Περάματος. Σήμερα Τετάρτη, στις 11.30 το πρωί, θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνει η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών» (ΠΑΜΕ). Σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τις διοικήσεις ΟΜΥΛΕ και σωματείων στον ΟΛΠ, επειδή «σ’ αυτή την κρίσιμη φάση έντασης της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του πολιτικού τους προσωπικού, δίνουν χρόνο στα μονοπώλια, καλλιεργούν αυταπάτες, τη λογική της αναμονής, του «μικρότερου κακού», του «κοινωνικού εταιρισμού», οδηγούν στη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των εργατοϋπαλλήλων του κλάδου. Σπέρνουν την απογοήτευση και «σπρώχνουν» τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ να ψάχνουν και να διεκδικούν μεταβατικές ή ατομικές λύσεις».

— Με δύο 24ωρες απεργίες, την Τετάρτη 17 και το Σάββατο 20 Φλεβάρη, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» κλιμακώνει τον αγώνα, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, καλεί την Τετάρτη 17 Φλεβάρη σε συγκέντρωση στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στις 10 το πρωί και το Σάββατο 20 Φλεβάρη σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Καλαμαριάς, επίσης στις 10 το πρωί.

— Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εμπορικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, μαζί με άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν χτες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα «Hondos Center» στην Πάτρα, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης που απολύθηκε από την «Hellenca AE», εταιρεία που στεγάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, η απόλυση έγινε μετά τη συμμετοχή της εργαζόμενης στην απεργία της 4ης Φλεβάρη και για τη συνδικαλιστική της δράση.

— Κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης του ΟΑΕΕ στην οδό Ακαδημίας στην Αθήνα έκαναν χτες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, αντιδρώντας στο νόμο – λαιμητόμο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και απαιτώντας την άμεση απόσυρσή του. Στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκε ο Τάσος Ζερβός, στέλεχος του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, καλώντας σε ανυποχώρητο αγώνα με το ταξικό – συνδικαλιστικό κίνημα, για να μη φτάσει καν το νομοσχέδιο στη Βουλή.

— Η Ενωση ΕΒΕ Ν. Ηρακλείου, η Επιτροπή της ΠΑΣΕΒΕ Μεταμόρφωσης και η Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ Ν. Ιωνίας καλούν σε μαζική συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ Ν. Ηρακλείου, αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ. Απαιτούμε να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος, να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος.

— Κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης αποφάσισαν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων που συνεδρίασαν χτες. Προχωρούν σε καθημερινές συμβολικές παραστάσεις σε υπουργεία, ξεκινώντας σήμερα από το υπουργείο Δημοσίων Εργων. Ζητούν «να ξεκινήσει ένας διάλογος που να έχει ορθολογική και επιστημονική βάση και να μη στηρίζεται σε λαϊκιστικές ρητορικές και προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός