Διαμαρτυρία από τις καθαρίστριες



Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθήνας, την Πέμπτη 25/2, στις 3 μ.μ., προχωρούν οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων. «Οι καθαρίστριες-ές στα δημόσια σχολεία, με συμβάσεις έργου ακόμα και 13 χρόνων και μισθούς πείνας, είναι εκείνο το απαραίτητο προσωπικό, το οποίο παρά τις άθλιες συνθήκες εργασίας, κρατάνε τα σχολεία καθαρά, τους χώρους που παίζουν και μορφώνονται τα παιδιά μας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών – Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας και διεκδικεί να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Επιπλέον, καταγγέλλουν το γεγονός ότι στις αποδοχές της τάξης των 200 και 500 ευρώ επιβάλλεται μείωση κατά 10%, ενώ η πληρωμή ακόμα και αυτών των πενιχρών αποδοχών γίνεται με καθυστέρηση μηνών. «Συνάδελφοί μας πληρώθηκαν δεδουλευμένα του σχολικού έτους 2014 – 2015, μόλις πριν από ένα μήνα και αυτό μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή Αγώνα.

  • Παρέμβαση για την άμεση επαναλειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων Παγκρατίου διοργανώνει επίσης την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός