Προετοιμασίες για τη 48ωρη απεργία



Συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και συζήτησε μέτρα για την καλύτερη οργάνωση της 48ωρης απεργίας, όταν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή. Προετοιμασίες κάνουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες, έχοντας ήδη αποφασίσει να διαδηλώσουν στην Αθήνα μαζί με τους απεργούς εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) Βαγγέλης Μπούτας και μέλη της διοίκησης, ανέφεραν ότι η οργάνωση των επόμενων αγωνιστικών δράσεων θα συζητηθεί και θα ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα σε σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της πρώην ΤΕΔΚ, στην Καρδίτσα.

Στο δικό τους αγωνιστικό μετερίζι βρίσκονται αμείωτα και οι συνταξιούχοι. Σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση καλούν την Πέμπτη 10/3, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, συνεχίζοντας τη δράση τους, με στόχο την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιφερειακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ., οι συνταξιούχοι της Μακεδονίας, διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλία, οι συνταξιούχοι προχωρούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 9/3, στις 11 π.μ., στη Λάρισα. Επίσης την Τετάρτη, συνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει στην Κρήτη, στις 11 π.μ., στο Ηράκλειο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός