ΑΕΡΙΝΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Με τα πόδια επιστρέφουν στην Αθήνα 200 πρόσφυγες που αρνήθηκαν να μείνουν στο ΣΕΑ



Tο δρόμο προς Αθήνα έχουν πάρει με τα πόδια περίπου 200 πρόσφυγες, που αρνήθηκαν να μείνουν στο Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Αερινού Μαγνησίας.

Οι πρόσφυγες έφθασαν στο ΣΕΑ Αερινού με λεωφορεία περίπου στις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου. Όταν αντίκρισαν τις σκηνές και τις συνθήκες που επικρατούσαν, αρχικά αρνήθηκαν να αποβιβαστούν από τα λεωφορεία. Όταν πείστηκαν έκαναν μια επίσκεψη στον καταυλισμό που είχε στηθεί αποφασίζοντας ότι δεν ήταν αυτό για το οποίο τους είχαν ενημερώσει στον Πειραιά. Έτσι αναχώρησαν με τα πόδια με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο προφανώς από λάθος προσανατολισμό περπατούν προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας οι πρόσφυγες είχαν ενημερωθεί από την Αθήνα ότι το Σάββατο θα έμεναν σε ξενοδοχεία και ότι την Κυριακή θα αναχωρούσαν για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι περισσότεροι είχαν ήδη εισιτήριο για το τρένο από Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη.

Μεταξύ των προσφύγων που αναχώρησαν με τα πόδια από το ΣΕΑ Αερινού είναι και δεκάδες παιδιά καθώς και ένα βρέφος λίγων ημερών, ενώ την πορεία των προσφύγων στην εθνική οδό παρακολουθεί η αστυνομία με σκοπό να τους μεταπείσει.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός