Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης για τα στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας



eedye_logoΤο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την κατηγορηματική του καταδίκη για τα πρόσφατα και συνεχιζόμενα στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας με την ονομασία “Key Resolve”& “Eagle 16” γύρω από την Κορεατική χερσόνησο, τα οποία προσθέτουν νέες απειλές για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, στοχεύοντας στην κλιμάκωση της κατάστασης μέσα από την πίεση προς την ΛΔ Κορέας.

Οι παραπάνω στρατιωτικές ασκήσεις με πάνω από 300.000 στρατιώτες από την Νότια Κορέα και 27.000 από πλευράς των ΗΠΑ, μαζί με την συμμετοχή αεροπλανοφόρου και βαριά εξοπλισμένων πλοίων, αποτελούν από τις πιο σοβαρές ασκήσεις στην ιστορία της περιοχής και διεξάγονται το ίδιο διάστημα με τις κυρώσεις του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ (απόφαση 2270) εναντίον της ΛΔ Κορέας. Οι παραπάνω κυρώσεις δεν συμβάλουν στην ειρήνη στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους ποτέ δεν εγκατέλειψαν τα σχέδια τους τα οποία συμπεριλαμβάνουν και την βίαιη αλλαγή καθεστώτος στην Πιονγκγιάνγκ. Αυτά τα σχέδια εντάσσονται στην στρατηγική των ΗΠΑ για την “μετατόπιση προς την Ασία(Pivot to Asia)” και αποτελούν πολεμικά σχέδια εναντίον μια κυρίαρχης χώρας.

Το ΠΣΕ ιστορικά υποστήριξε την αντικατάσταση της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ των ΗΠΑ και της ΛΔ Κορέας από μια πραγματική συμφωνία ειρήνης, απαιτώντας ταυτόχρονα την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων των ΗΠΑ από την Νότια Κορέα. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της κάθε χώρας και του κάθε λαού να υπερασπίζεται τον εαυτό του από ξένες απειλές και επεμβάσεις.

Το ΠΣΕ υποστηρίζει την συνολική και καθολική κατάργηση των πυρηνικών όπλων και απορρίπτει το “προνόμιο του πρώτου πλήγματος” που διεκδικούν οι ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή ενώ αγωνιζόμαστε για την κατάργηση όλων των ατομικών βομβών και των όπλων μαζικής καταστροφής, υπογραμμίζουμε την αυθαίρετη και υποκριτική στάση των ΗΠΑ στην περιοχή, οι οποίες είναι οι μόνες που έχουν χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα στην ιστορία και οι οποίες κατέχουν χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές.

Ως ΠΣΕ υποστηρίζουμε την ειρηνική επανένωση της Κορεατικής χερσονήσου  και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Κορεατικό λαό, για το δικαίωμα του να καθορίζει τις τύχες του χωρίς ιμπεριαλιστικές αναμείξεις και ηγεμονία.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός