Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινηματογραφικών προβολών



Την έναρξη του δεύτερου κύκλου κινηματογραφικών προβολών, ανακοινώνει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Οι ταινίες που θα προβληθούν έχουν αναφορά σε: «Βιογραφίες και Εικαστικό Έργο Καλλιτεχνών» και οι προβολές θα γίνονται στα γραφεία του ΕΕΤΕ (Βαλτετσίου 42 στα Εξάρχεια), με ελεύθερη είσοδο.

Δύο ταινίες που θα προβληθούν (σε συνέχεια του Α΄ κύκλου, το 2015) ασχολούνται με το βίο, την εποχή και τις δραστηριότητες εικαστικών καλλιτεχνών, επιλεγμένες με γνώμονα την κινηματογραφική τους ποιότητα καθώς και το εικαστικό τους θέμα για διαλεκτική τροφή.

Πριν την κάθε προβολή θα υπάρχει σύντομη εισήγηση δέκα λεπτών πάνω στον εκάστοτε καλλιτέχνη και το περιεχόμενο της ταινίας από τον θεωρητικό της τέχνης, Δημήτρη Ψάχο.

Μετά την προβολή θα ακολουθεί συζήτηση πάνω στην κινηματογραφική και εικαστική θεματολογία των ταινιών.

Πρόγραμμα B΄ κύκλου προβολών ταινιών:

Σάββατο 2 Απρίλη, 6 – 9 μ.μ.

«Μεθυσμένος με Γυναίκες και Ζωγραφική», σκηνοθεσία Ιμ Κουόν – Ταεκ, 2002 (2 ώρες).

Πλοκή: Ο περιπλανώμενος, φιλήδονος και γεμάτος αφθονία, Κορεάτης ζωγράφος Τζανγκ Σουένγκ – Ουμπ ή αλλιώς «Ογουόν» (1843 – 1897) σε μία πολυδιάστατη παρουσίαση της ζωής του καθώς και των επικείμενων αλλαγών στην Κορέα του 19ου αιώνα.

Κυριακή 17 Απρίλη, 6 – 9 μ.μ.

«Το Μυστήριο Πικάσο» σκηνοθεσία Ανρί Ζορζ Κλουζό, 1956 (75 λεπτά).

Πλοκή: Το χέρι και οι δεξιότητες του Πικάσο (1881 – 1973) πρωταγωνιστούν και η κάμερα του Κλουζό επικεντρώνεται στον καμβά ενός εκ των πιο πρωτοποριακών καλλιτεχνών του 20ού αιώνα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός