ΙΚΑΡΙΑ: Έκθεση διεθνούς αφίσας από την ΠΣΟ και τη Γραμματεία Ικαρίας – Φούρνων του ΠΑΜΕ



Έκθεση διεθνούς αφίσας περιόδου 2006-2015 διοργανώνουν στην Ικαρία η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και η Γραμματεία Ικαρίας – Φούρνων του ΠΑΜΕ.

Η έκθεση θα φιλοξενείται από την Πέμπτη 5 Μάη έως τη Δευτέρα 9 Μάη στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Την Πέμπτη στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια ενώ τα συνδικάτα και οι φορείς θα μπορούν να οργανώνουν επισκέψεις τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 11 π.μ. – 1 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. – 9 μ.μ..

Παράλληλα στην αίθουσα συνεδριάσεων θα προβάλλονται ταινίες και ντοκιμαντέρ (στις 8.30 μ.μ.) από την εμπειρία του διεθνούς εργατικού κινήματος.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται περισσότερες από 50 αφίσες (περιόδου 2006-2015) που απεικονίζουν τα προβλήματα και τους αγώνες της διεθνούς εργατικής τάξης και την πλούσια δραστηριότητα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, τα εργατικά ατυχήματα, η φτώχεια, η οικονομική μετανάστευση, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η διεθνής καπιταλιστική κρίση, αλλά και το διεθνές κάλεσμα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και των διεθνών ημερών δράσης, για την έκφραση της αλληλεγγύης στους αγώνες του λαού της Παλαιστίνης, της Κούβας, της Κολομβίας, οι αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τις βασικές και τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία και την Λατινική Αμερική, όπως αποτυπώθηκαν μέσα από την ταξική καλλιτεχνική ματιά των μελών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Η έκθεση Αφίσας δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστή, φοιτητή, αγωνιστή του λαϊκού κινήματος να έρθει σε επαφή με τη δράση, τις αξίες, τα ιδανικά και τους στόχους του διεθνούς ταξικού κινήματος. Αποτελεί εκδήλωση διεθνισμού, γνώσης και αλληλεγγύης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός