ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε.



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ

30/01/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σσες,
Οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) στα σωματεία του χώρου (Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και Σωματείο Τεχνιτών ΟΑΣΑ), υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με διετή διάρκεια από 1-1-2013 έως και 31-12-2014.
Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν, κινείται ακριβώς πάνω στις ράγες τις αντεργατικής πολιτικής της συγκυβέρνησης (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – Ε.Ε.). Ουσιαστικά αποδέχονται όλους τους εφαρμοστικούς νόμους της τελευταίας τριετίας που έχουν συντρίψει μισθούς και δικαιώματα ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Συνυπογράφουν άλλη μια φορά μέσα από την Σ.Σ.Ε. την πλήρη εφαρμογή των Νόμων που συρρίκνωσαν και συνεχίζουν να συρρικνώνουν το συγκοινωνιακό έργο.
Συνυπέγραψαν την πλήρη εφαρμογή του διευθυντικού δικαιώματος, επικυρώνοντας μέσω της Σ.Σ.Ε. το νέο γενικό κανονισμό προσωπικού που τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις.
Οικονομικά έχουμε πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με παράλληλη κατάργηση όλων των Σ.Σ.Ε. που ίσχυαν το προηγούμενο διάστημα.

Συνάδελφοι-σσες,
Οι πλειοψηφίες «βάζουν πλάτη» ακόμα μια φορά, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι.
Καταργούν δικαιώματα από τμήματα εργαζομένων που είναι κατοχυρωμένα από Σ.Σ.Ε. προηγούμενων χρόνων κι ενοποιούν την φτώχεια, την μείωση μισθών και δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι-σσες,
Το πιο επικίνδυνο κομμάτι για την δουλειά μας, βρίσκεται στο άρθρο που συνδέει (όπως άλλωστε και ο νόμος), τα έσοδα της Εταιρείας με τους μισθούς των εργαζομένων.
Επισημοποιείται ο έλεγχος εισιτηρίων από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ενισχύουν την αντίληψη ότι, για να έχουμε εμείς μεροκάματα πρέπει να κυνηγάμε τον άνεργο, τον φοιτητή, τον συνταξιούχο. Η είσοδος εργαζομένων με 5μηνα και άλλες μορφές απασχόλησης, χτυπούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία και ανοίγει το δρόμο για απολύσεις, κρατώντας σκλάβους και τους μόνιμους και τους 5μηνίτες.

Συνάδελφοι-σσες,
Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη είναι «βούτυρο στο ψωμί» της Κυβέρνησης για τα επόμενα μέτρα που έχει στο πρόγραμμα να εφαρμόσει.
Είναι Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μειώσεις, σύμβαση που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στον κλάδο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
➽ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
➽ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (Σ.Δ.Ι.Τ.), ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3429/2005 ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ 3920/2011 ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
➽ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ.
➽ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
➽ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ 31-12-2009.
➽ 5ΝΘΗΜΕΡΟ – 7ΩΡΟ – 35ΩΡΟ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
➽ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΑΓΑΜΟ ΣΤΑ 15.000 ΕΥΡΩ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 40.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ 5.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ.
➽ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ Β.Α.Ε. ΣΤΑ 50 + 55 ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΑΝΔΡΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ή 9.000 ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ 80% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
➽ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ (ΚΑΤΣΑΡΗΣ) ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΡΙΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
➽ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ.
➽ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕ ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ.
➽ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
➽ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ – ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
➽ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
➽ ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΠΤΙΚΗ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ) ΣΤΟΥΣ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
➽ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ.

Με αγωνιστικούς ταξικούς χαιρετισμούς ΔΑΣ ΟΑΣΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός