Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Μια πρωτοφανής ενέργεια εκτυλίχθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) τη Δευτέρα, που δείχνει την ανησυχία εφοπλιστών – κυβέρνησης από τον αγώνα των ναυτεργατώνΕπιχείρησαν να συλλάβουν στέλεχος του ΠΑΜΕ στη διάρκεια συνεδρίασης της ΕΕ της ΠΝΟ

Από την απεργία των ναυτεργατώνΜια πρωτοφανής ενέργεια εκτυλίχθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) τη Δευτέρα, που δείχνει την ανησυχία εφοπλιστών – κυβέρνησης από τον αγώνα των ναυτεργατών.

Συγκεκριμένα, αστυνομική δύναμη επιχείρησε να συλλάβει τον πρόεδρο της ΠΕΕΜΑΓΕΝ, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Γιώργο Αντωνόπουλο, και να τον οδηγήσει στο Αυτόφωρο μπαίνοντας στα γραφεία της ΠΝΟ την ώρα που συνεδρίαζε η ΕΕ της Ομοσπονδίας για την πορεία του απεργιακού αγώνα. Η απεργία των ναυτεργατών ξεκίνησε την Παρασκευή και λήγει στις 6 το πρωί της Τρίτης.

Η ενέργεια αυτή έγινε με εισαγγελική εντολή, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ενάντια στο συνδικαλιστή μέλος της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, της οποίας πρόεδρος είναι ο Αντώνης Νταλακογιώργος.

Κάτω από την κατακραυγή των παρευρισκομένων ναυτεργατών, η σύλληψη τελικά δεν έγινε.

Καταγγελία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ καταγγέλλουν την ενέργεια, τονίζοντας ότι αποκαλύπτει τους δεσμούς της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς – εργοδοτικούς συνδικαλιστές της διοίκησης της Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), που καθ’ υπόδειξή τους αστυνομική δύναμη ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη του προέδρου της Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) Γιώργου Αντωνόπουλου, μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του ΔΣ του ΕΚΠ, ενώ ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ για την πορεία του απεργιακού αγώνα!

Η άθλια και πρωτόγνωρη ενέργεια των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών αποκαλύπτει τους δεσμούς αυτής της ομάδας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ με τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΛΑΕ, σε βάρος των ναυτεργατών.

Η απαράδεκτη – προκλητική αυτή ενέργεια των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών εντάσσεται στη λυσσαλέα επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ ενάντια στην εργατική τάξη, για την κατάργηση των ΣΣΕ, την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροληστεία, το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ χαιρετίζουν τους χιλιάδες ναυτεργάτες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, συνταξιούχους, νεολαία που συμμετείχαν στις πολύμορφες απεργιακές και αγωνιστικές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο σε Ασφαλιστικό – Φορολογικό, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του 3ου μνημονίου και έχουν ψηφίσει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Περιφρουρούμε την 4ήμερη απεργία που ολοκληρώνεται την Τρίτη 10 Μάη στις 06.00 το πρωί.

Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στα καράβια και στα σωματεία για την οργάνωση των νέων αγώνων, την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 588874Συνολικές αναγνώσεις:
  • 65Αναγνώσεις σήμερα:
  • 278147Συνολικοί επισκέπτες:
  • 56Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ