ΣΕΒ: Ικανοποίηση για τη συμφωνία κυβέρνησης – κουαρτέτου



Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) από τη συμφωνία της κυβέρνησης με το κουαρτέτο, κάνοντας λόγο για «ευνοϊκή συγκυρία που διαμορφώνεται λόγω της συμφωνίας με τους εταίρους».

Στο μηνιαίο «Δελτίο Οικονομικής Δραστηριότητας» ο ΣΕΒ αναφέρει πως «η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη, θα άρει τις ανησυχίες στην αγορά και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για ανάκαμψη».

Υποστηρίζει πως «η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αξιοποιήσει χωρίς καθυστερήσεις την ευνοϊκή συγκυρία που διαμορφώνεται λόγω της συμφωνίας με τους εταίρους, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις υφεσιακές πιέσεις που προκαλούν οι επικείμενες αυξήσεις φόρων και περικοπές των συντάξεων και απομακρύνοντας οριστικά το ενδεχόμενο έναρξης ενός νέου κύκλου αβεβαιότητας».

Εκτιμά ότι θα επαληθευθούν οι «προβλέψεις για θετικούς ρυθμούς ανάκαμψης από το 2ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», αλλά σημειώνει ότι «τα στοιχεία που είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμα, εξακολουθούν να αποτυπώνουν μεικτές τάσεις χωρίς κάποια σαφή κατεύθυνση, με τη βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές να παραμένουν σχεδόν στάσιμες το Α’ 3μηνο, τις λιανικές πωλήσεις να μειώνονται παρά τη βελτίωση των προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη να αγγίζει αρνητικό ρεκόρ», γεγονός που αποδεικνύει ότι τυχόν θετικοί ρυθμοί στην οικονομία δεν πρόκειται να φέρουν αναπλήρωση των πολύ μεγάλων απωλειών του λαού.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός