Πάγος από «καθαρό» νερό στην Ύδρα



Ύδρα, ο εξώτατος δορυφόρος του ΠλούτωναΎδρα, ο εξώτατος δορυφόρος του Πλούτωνα

Πηγή: NASA

Η Ύδρα, ο πιο απομακρυσμένος δορυφόρος του Πλούτωνα, καλύπτεται από σχεδόν παρθένο παγωμένο νερό όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Η εκτίμηση προέρχεται από την ανάλυση των στοιχείων που έστειλε το διαστημικό σκάφος «New Horizons». Τα νέα δεδομένα, που έφτασαν πρόσφατα στη Γη, συγκεντρώθηκαν με το όργανο «LEISA» στις 14 Ιουλίου 2015, από απόσταση 240.000 χιλιομέτρων.

Τα νέα δεδομένα -γνωστά ως υπέρυθρο φάσμα- δείχνουν την ολοφάνερη υπογραφή παγωμένου νερού. Το φάσμα της Ύδρα είναι παρόμοιο με εκείνο του μεγαλύτερου δορυφόρου του Πλούτωνα, το Χάροντα, ο οποίος επίσης κυριαρχείται από παγωμένο νερό.

Νέα δεδομένα από το «New Horizons» της NASA αποκαλύπτουν μια διακριτή υπογραφή πάγου στην επιφάνεια της ΎδραςΝέα δεδομένα από το «New Horizons» της NASA αποκαλύπτουν μια διακριτή υπογραφή πάγου στην επιφάνεια της Ύδρας

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός