Δήλωση της Hanaa Singer, εκπροσώπου της UNICEF στη Συρία για τη βία κατά των παιδιών



Δήλωση UNICEF για τη βία κατά των παιδιών στη Συρία«Σύμφωνα με αναφορές, ένα παιδί σκοτώθηκε χθες και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς κοντά στο ναό SayiddaZeinab, νότια της Δαμασκού. Σήμερα, τουλάχιστον 5 παιδιά αναφέρθηκε πως σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε αγορά στο Idlib.

Αυτό έρχεται εν μέσω μιας αύξησης των επιθέσεων σε πολίτες τις περασμένες εβδομάδες όπου δεκάδες παιδιά αναφέρθηκε πως έχασαν τη ζωή τους.

Σε ολόκληρη τη Συρία, καθώς αλληλεπιδρούμε με τα παιδιά, μας λένε σοκαριστικές ιστορίες. Πολλά έχουν γίνει μάρτυρες τρομακτικών επιπέδων βίας. Τα παιδιά έχουν μείνει βαθιά τραυματισμένα. Πολλά δεν μπορούν πια να κοιμηθούν. Κι αυτά που το κάνουν έχουν εφιάλτες. Πολλά άλλα έχασαν την ακοή τους, εξαιτίας των εκκωφαντικών βομβαρδισμών. Πολλά ξεσπάνε ξαφνικά σε κλάματα. Τρέμοντας από το φόβο τους, μας λένε πόσο φοβούνται τις βόμβες και τις ρουκέτες. Κάποια δεν μπορούν ούτε καν να μιλήσουν πλέον. Όπου κι αν είναι, τα παιδιά ζουν κάτω από τον συνεχή φόβο για το που θα χτυπήσει η επόμενη επίθεση.

Όπως και άλλα παιδιά σε όλο τον κόσμο, τα παιδιά της Συρίας θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς να χρειάζεται να κρύβονται λόγω βομβαρδισμών και ανταλλαγής πυροβολισμών.

Τι λέμε στα παιδιά σε ολόκληρη τη Συρία που εξακολουθούν να μας ρωτούν, ξανά και ξανά, πότε όλο αυτό θα σταματήσει;».

www.unicef.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός