Σπουδαίες ταινίες στο «STUDIO» (Trailer)



cine-studio
Από την Πέμπτη 16 Ιούνη, στον κινηματογράφο «STUDIO new star art cinema» θα προβληθούν τέσσερα αριστουργήματα του Γκέοργκ Βίλχελμ Παμπστ.

Ο Παμπστ ανήκε μαζί με τον Λανγκ και τον Μουρνάου στις πιο δημιουργικές μορφές της χρυσής εποχής του γερμανικού κινηματογράφου. Τα έργα που δημιούργησε παραμένουν και σήμερα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι παρακάτω:

 «Στο Δυτικό Μέτωπο», την Πέμπτη 16 Ιούνη, στις 20.00 και 22.30sto-dytiko-metopo

Η ιστορία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στα γερμανικά χαρακώματα κοντά στην πρώτη γραμμή… Η ταινία απαγορεύτηκε στη ναζιστική Γερμανία το 1933. Αποτέλεσε ακόμα πηγή έμπνευσης για τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, για την ταινία «Σταυροί στο Μέτωπο».

(Δείτε εδώ το Trailer)

 «Η όπερα της πεντάρας», την Παρασκευή 17 Ιούνη, στις 20.00 και 22.30h-opera-ths-pentaras

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται το κλασικό αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Γκεόργκ Βίλχελμ Παμπστ, με την αξεπέραστη μουσική του Κουρτ Βάιλ. «Η Όπερα της πεντάρας» γράφτηκε από τον Μπρεχτ το 1928, την παραμονή δηλαδή του μεγαλύτερου έως τότε παγκόσμιου οικονομικού κραχ. Αποτελεί διασκευή του έργου του Τζων Γκαίυ, «Η Όπερα του ζητιάνου» (1728), από το οποίο διατήρησε το σατιρικό ύφος, όχι όμως διακωμωδώντας την ιταλική όπερα αλλά καυτηριάζοντας την αστική υποκρισία. Λίγο αργότερα, το 1931, σκηνοθετήθηκε για τη μεγάλη οθόνη.

(Δείτε εδώ το Trailer)

 

 «Το κουτί της Πανδώρας», το Σάββατο 18 Ιούνη, στις 20.00 και 22.30to-koyti-ths-pandoras

Ο Δόκτωρ Σεν, εκδότης μιας σημαντικής εφημερίδας, μαγεύεται από την όμορφη Λούλου. Σύντομα ο γάμος του διαλύεται με απρόσμενα τραγικό τρόπο. Στη συνέχεια, η Λούλου ταξιδεύει στο Παρίσι μαζί με το γιο του Σεν και ακόμη ένα φίλο. Αλλά οι περιπέτειές της συνεχίζονται. Για άλλη μια φορά η Λούλου πρέπει να δραπετεύσει, ενώ αυτή τη φορά το καταφύγιό της είναι το Λονδίνο…

(Δείτε εδώ το Trailer)

 

 «Συντροφικότητα», την Κυριακή 19 Ιούνη, στις 20.00 και 22.30.syntrofikothta

Η ταινία βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός που συνέβη το 1906 στο Courrieres, στη Βόρεια Γαλλία, και που ήταν ένα από τα χειρότερα εργατικά ατυχήματα στην Ιστορία. Μια έκρηξη άνθρακα προκάλεσε το θάνατο 1.060 ανθρώπων και, τότε, Γερμανοί ανθρακωρύχοι από την περιοχή της Βεστφαλίας είχαν έρθει στη Γαλλία για να βοηθήσουν στην αποστολή διάσωσης. Ο Παμπστ και οι σεναριογράφοι του μεταφέρουν το συμβάν στα χρόνια αμέσως μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το τοποθετούν στα γαλλογερμανικά σύνορα, μετατρέποντας την ιστορία σε ένα μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών.

(Δείτε εδώ το Trailer)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός