ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα



img_20160705_071708

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 5 Ιούλη οι μεταλλεργάτες, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα με τραυματία ένα 60χρονο εργατοτεχνίτη, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιούλη στη μικρή πλωτή δεξαμενή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν ομιλίες από συνδικαλιστές των σωματείων της Ζώνης και συγκεκριμένα από τους Σωτήρη Πουλικόγιαννη, Άκη Αντωνίου, Γιάννη Δεληγιάννη και Βασίλη Μπίνο.

Κοινή συνισταμένη των ομιλιών ήταν η καταδίκη των εκάστοτε πολιτικών και του νομοθετικού οπλοστασίου, που επιτρέπουν στην εργοδοσία να εντατικοποιεί την εργασία και να μην τηρεί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων απαίτησαν την άμεση εφαρμογή όλων των αναγκαίων και προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, και την απρόσκοπτη λειτουργία των 5μελών επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας.

Παράλληλα οι ομιλητές κάλεσαν σε ακόμη πιο αποφασιστική συμμετοχή και οργάνωση γύρω από το Παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καθώς και στα ταξικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 60χρονος, με την ειδικότητα του μανουβραδόρου, τραυματίστηκε όταν το καλάθι του ανυψωτικού μηχανήματος με το οποίο μετέφερε εργαλεία, έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα να συνθλίψει το δεξί του πόδι από το γόνατο και κάτω και να προκαλέσει κάταγμα στο δεξί ισχίο.

Ο εργατοτεχνίτης μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε. Από τις μέχρι τώρα καταγγελίες εργαζομένων, έχει προκύψει ότι το μηχάνημα, λόγω έλλειψης συντήρησης, κόλλησε και ο χειριστής δεν μπορούσε να το κουμαντάρει. Άλλωστε, είναι ενδεικτικό ότι μόλις έγινε το εργατικό «ατύχημα», οι υπεύθυνοι της εταιρείας ΚΟΡΑΛ, στην οποία ανήκε το μηχάνημα, εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από το Λιμεναρχείο.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός