ΗΠΑ: Απογειώθηκε με εφόδια για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το SpaceX Dragon



 

spacex-dragon-launch
Η ώρα της εκτόξευσης του διαστημόπλοιου «SpaceX Falcon 9» της αποστολής «CRS-9» Πηγή: NASA

Το διαστημόπλοιο μεταφορών «SpaceX CRS-9 Falcon 9» απογειώθηκε από το Κέιπ Κανάβεραλ στην ένατη αποστολή ανεφοδιασμού της εταιρείας προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως ανακοίνωσε η NASA. Το διαστημόπλοιο εκτοξεύτηκε στις 12.45.29 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης, φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό της Φλόριντα με τους 9 κινητήρες του. Ο πύραυλος – φορέας «Falcon 9» διαχωρίστηκε και προσεδαφίστηκε σε προκαθορισμένο σημείο, πίσω στη γη, σε απόσταση λίγων μιλίων νότια από το σημείο εκτόξευσής του.

Το δύο τόνων φορτίο του «SpaceX Dragon» θα τροφοδοτήσει 250 επιστημονικές έρευνες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, και αφορούν κυρίως τις διαστημικές πτήσεις μακράς διάρκειας για τους αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στο βαθύ διάστημα στο μέλλον, και την παρακολούθηση των παγκόσμιων αλλαγών στον πλανήτη μας.

Στο φορτίο αυτό, περιλαμβάνεται και μια ειδική διαστημική θυρίδα μελλοντικής υποδοχής διαστημικών οχημάτων που θα μεταφέρουν εφόδια.

Δείτε εδώ video

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός