Πογκρόμ στις επικουρικές από Αύγουστο



Σε δύο δόσεις, με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων στις 2 Αυγούστου και 2 Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή των νέων περικοπών σε αυτές μετά τον επανυπολογισμό τους, όπως προβλέπει ο πρόσφατος αντιασφαλιστικός νόμος. Η τμηματική περικοπή γίνεται επειδή μέχρι το τέλος του Ιούλη δεν υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης όλων των συντάξεων που καταβάλλονται και ο επανυπολογισμός τους.

 Σε αυτούς που θα επιβληθεί η νέα μείωση – η κυβέρνηση υπολογίζει στο 10% των συνταξιούχων – δηλαδή σε πάνω από 250.000 συνταξιούχους, μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει και η παρακράτηση των αναδρομικών, αφού η νέα περικοπή στις επικουρικές αρχίζει από την 1η Ιούνη του έτους. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των συνταξιούχων που θα τους επιβληθεί το χαράτσι, καθώς και το ύψος του, θα φανεί με την καταβολή της σύνταξης του Σεπτέμβρη.

Η αναφορά μάλιστα του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου χτες στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής περί ελλείμματος των ασφαλιστικών ταμείων 9% επί του ΑΕΠ, αν συμπεριληφθούν και οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης καθώς και τα εφάπαξ, είναι ένας εύσχημος τρόπος υπενθύμισης ότι οι μέχρι τώρα περικοπές στις συντάξεις δεν θα είναι οι τελευταίες. Πολύ περισσότερο που ο νέος νόμος περιέχει τη θεσμοθέτηση διαρκών περικοπών όλα τα επόμενα χρόνια, που θα αφορούν πρωτίστως τις νέες συντάξεις.

ΠΗΓΗ: http://www.rizospastis.gr

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός