Χτυπάνε την απεργία με ένταση της κρατικής καταστολής



Εντατικοποιείται η καταστολή κατά των απεργών στα «Λιπάσματα Καβάλας». Χτες το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες των ΜΑΤ και μπράβοι της επιχείρησης απέκλεισαν τη δυτική πύλη του εργοστασίου για να «διευκολύνουν» την είσοδο του απεργοσπαστικού μηχανισμού στο εργοστάσιο. Μάλιστα, δεν δίστασαν να προσαγάγουν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Ευθύμιο Θεοχάρη. Η Ομοσπονδία έχει κηρύξει από την Τρίτη επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Κάτω από τη δυναμική παρέμβαση των απεργών στο Αστυνομικό Τμήμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τις 8.30 π.μ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αμετακίνητοι και συνεχίζουν τον αγώνα τους, κόντρα στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επιχειρούν κράτος και εργοδοσία, απαιτώντας ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ με σύγχρονα δικαιώματα. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται, όπως τονίζουν οι απεργοί, ότι η δημοκρατία τους σταματά έξω από την πύλη των εργοστασίων, σταματά εκεί που οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Από την Τρίτη, οπότε και άρχισε η απεργία, αλλά και η επίδειξη του αυταρχισμού, γίνονται καθημερινές παρεμβάσεις από τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, για το γεγονός ότι η Αστυνομία κάνει πλάτες στην εργοδοσία, για να υλοποιήσει τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς.

Την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καλώντας τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα «Λιπάσματα», να καταδικάσουν την εργοδοσία και την κυβέρνηση για το καθεστώς γαλέρας που επιδιώκουν να επιβάλουν, να εντείνουν την προετοιμασία ενάντια στα μέτρα που θέλουν να φέρουν για τα Εργασιακά.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του αστικού κράτους διαθέτουν τις δυνάμεις καταστολής και ό,τι άλλο μπορεί να κάμψει τους εργαζόμενους, όπως οι συλλήψεις ηγετικών στελεχών των εργαζομένων και του κλάδου, για να στηρίξουν τον επιχειρηματία των «Λιπασμάτων Καβάλας» ενάντια στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τη διασφάλιση της δουλειάς τους και των δικαιωμάτων τους. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών του αγώνα καθώς και του προέδρου της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας που έγινε την Πέμπτη 28 Ιούλη. Αυτή τη δημοκρατία, την ασύδοτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, θέλει να βαθύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα «Λιπάσματα», να καταδικάσουν την εργοδοσία και την κυβέρνηση για το καθεστώς γαλέρας που επιδιώκουν να επιβάλουν, να εντείνουν την προετοιμασία ενάντια στα μέτρα που θέλουν να φέρουν για τα Εργασιακά. Η εργατική τάξη μπορεί να τους εμποδίσει, να τους δυσκολέψει, να ανατρέψει αυτήν την πολιτική».

  • Το νέο κύμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων στα «Λιπάσματα Καβάλας» καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα τους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός