Νέα ποινική δίκη για συνδικαλιστές του ΙΓΜΕ



                         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Στις 16/11/2015 το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ σύρθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε σε 6μήνες φυλάκιση, με την χαλκευμένη κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, ενώ για τις ίδιες κατηγορίες είχε αθωωθεί σε τρεις προηγούμενες δίκες.

 Οι ποινικές διώξεις των Συνδικαλιστών του ΙΓΜΕ συνεχίζονται στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 7/9/2016, για τους Αγώνες τους αυτή την φορά ενάντια στις εφεδρείες, ενάντια δηλαδή απολύσεις 130 εργαζομένων που θα οδηγούσανε με βεβαιότητα στο κλείσιμο του Ινστιτούτου. Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές με τις εντελώς ψευδείς ανυπόστατες και απαράδεκτες κατηγορίες, ότι δήθεν χρησιμοποίησαν «απειλή βίας» και δεν επέτρεπαν να εισέρχονται οι συνάδελφοι να εργάζονται, απειλούνται με ποινή από 2 έως 5 χρόνια!

 Υπενθυμίζουμε ότι μπροστά στον κίνδυνο των απολύσεων, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ (τότε ΕΚΒΑΑ) με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις ΓΣ, είχαν προχωρήσει σε λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό, γιατί η τότε Διοίκηση του ΙΓΜΕ με παράνομη απόφαση του ΔΣ (όπως αποδείχτηκε στα δικαστήρια, αφού πάρθηκε χωρίς απαρτία) υπέγραψε στις 20/3/2012 τις απολύσεις των 130 εργαζομένων του ΙΓΜΕ με στόχο και σκοπό να διαλύσει το ΙΓΜΕ.

 Μάλιστα ακόμη και σήμερα παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο, τόσο οι τότε διοικούντες του ΔΣ του ΙΓΜΕ (τότε ΕΚΒΑΑ) που παρανόμησαν με αυτήν την παράνομη απόφαση για τις ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ, όσο και οι μετ’ έπειτα διοικούντες εναντίον των οποίων έχει ζητήσει εισαγγελική παραγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

 Φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν ισχυροί θύλακες μέσα στη δικαιοσύνη που λειτουργούν ως μηχανισμοί εκφοβισμού και καταστολής του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, προετοιμάζοντας το έδαφος για την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών που σχεδιάζει να περάσει η Κυβέρνηση με το νέο αντεργατικό νόμο για τα εργασιακά αλλά και αλλαγή του Συνδικαλιστικού νόμου, που με φανατισμό υποστηρίζουν εργοδοτικοί όμιλοι και τα φερέφωνά τους.

 Έτσι η Κυβέρνηση που με ένα Νόμο και ένα άρθρο που θα καταργούσε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, προκαλεί βάναυσα το λαϊκό συναίσθημα με τις νέες περικοπές συντάξεων αλλά και μισθών σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και τον περιορισμό κινητοποιήσεων για να επικρατήσει «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, ψάχνοντας στη σφαίρα του φαντασιακού για τα ευεργετικά αντισταθμιστικά λαϊκά ισοδύναμα.

 Από την εποχή των καταλήψεων μέχρι και σήμερα το Συνδικάτο είχε να αντιμετωπίσει την ολομέτωπη επίθεση όλων των Διοικήσεων και των διαδοχικών Κυβερνήσεων που συστηματικά υπέσκαψαν τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου, για να φθάσει σήμερα, αφού πέρασε τη φάση του ΕΚΒΑΑ, σε υποτονική λειτουργία, γιατί, παρά την επανασύστασή του από τον Υπουργό ΠΑΝΕΚ, δεν έχουν απομείνει σήμερα παρά μόνο 200 εργαζόμενοι.

Η κωλυσιεργία και ουσιαστικά η άρνησή της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, θέτει σε κίνδυνο την δυνατότητα του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ να φέρει σε πέρας τα νέα έργα του νέου ΕΣΠΑ, όπως και τα πολύ χρήσιμα έως και κρίσιμα – από πολλές απόψεις – Έργα Υπερ-Τριτων

 Είναι εμφανές ότι η τρομοκρατία που είχαν εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και οι πιέσεις των Τροϊκανών και συνεχίζονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στοχεύουν στην τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα τους.

Είναι απογοητευτική όμως η πικρή διαπίστωση ότι ακόμη και σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ως αντιπολίτευση στήριξαν τους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ, δικάζονται δυστυχώς και καταδικάζονται συνδικαλιστές για τους αγώνες τους που προάσπισαν το δημόσιο συμφέρον και οδήγησαν στην επανασύσταση του ΙΓΜΕ.

 Σε αυτό το δυσμενές πλαίσιο συνδικαλιστικών διώξεων δικάζεται την Τετάρτη 7/9/2016 το Προεδρείο του Συνδικάτου μας. Για το λόγο αυτό κινητοποιούμαστε και απαιτούμε:

  •  Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην ενθαρρύνει τις συνδικαλιστικέςδιώξειςμέσω των δικαστηρίων
  • Όλα τα κόμματα να στηρίξουν έμπρακτα το Συνδικάτο και το προεδρείο μέσα και έξω από την Βουλή.

  • Να ψηφιστεί στην Βουλή Νόμος που με ξεκάθαρο τρόπο να δικαιώσει όλους τους Συνδικαλιστές που σέρνονται στα δικαστήρια για τους Αγώνες τους.

  • Από όλα τα Συνδικάτα να στηρίξουν τους διωκόμενους Συνδικαλιστές με Δελτία Τύπου συμπαράστασης.

  • ΑΜΕΣΗ δικαίωση των αγώνων μας για την ουσιαστική ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΙΓΜΕ, με ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, για την αναπλήρωση των συνταξιοδοτηθέντων συναδέλφων μας.
  • Τέλος αναμένουμε από τα ΜΜΕ να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα τους αγώνες των εργαζομένων και να στηρίζουν τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, εφαρμόζοντας στην πράξη τους κανόνες δεοντολογίας της δημόσιας ενημέρωσης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Το Σωματείο μας κηρύσσει κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας έξω από τα Δικαστήρια στην Ευελπίδων την Τετάρτη

7 Σεπτέμβρη 2016 και ώρα 9.00πμ

Καλούμε όλο το Εργατικό Ταξικό Κίνημα να συμπαρασταθεί στον Αγώνα μας!

Το ΔΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός