ΠΑΜΕ Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της εταιρείας MEDLOG και το συνδικάτο Nakliyat-İş της Τουρκίας



Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους και το συνδικάτο Nakliyat-İş, της Τουρκίας, που κινητοποιούνται ενάντια στις 116 απολύσεις που έκανε η μεταφορική εταιρεία MEDLOG. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Logo PAME2«Οι απολύσεις στην εταιρεία MEDLOG έγιναν σε μια προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια και να χτυπήσει την συνδικαλιστική οργάνωση, την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων με το ταξικό συνδικάτο μεταφορών Nakliyat-İş, (μέλος της ΠΣΟ). Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο συνδικάτο τους, απαντούν δυναμικά με πολύμορφες κινητοποιήσεις στην επίθεση αυτή της εργοδοσίας. Τις τελευταίες μέρες το συνδικάτο πραγματοποιεί σειρά κινητοποιήσεων σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, όπου δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη εταιρεία.

Οι διώξεις, οι απολύσεις και οι επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων που οργανώνονται και διεκδικούν είναι καθημερινό φαινόμενο σε όλες τις χώρες. Οι εργοδότες φοβούνται τον οργανωμένο, ταξικό αγώνα των εργαζομένων, γιατί μέσω αυτού οι εργάτες καταλαβαίνουν την πραγματική τους δύναμη. Απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα, η εργατική τάξη απαντά με ταξική αλληλεγγύη.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλει τις τρομοκρατικές πρακτικές της εταιρείας MEDLOG, τα εμπόδια που βάζει ενάντια στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή του στους εργαζόμενους και το συνδικάτο Nakliyat-İş». 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός