ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ



Φωτό αρχείουΣε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο κλείσιμο των πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ που αποτελούν βασικές δομές στη μάχη κατά των εξαρτήσεων, καλεί η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην πρόληψη και την απεξάρτηση. 

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Δύο ημέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων στα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ και την παύση της λειτουργίας τους, χωρίς να έχει δοθεί ουσιαστική λύση,

απαιτούμε:

  • Συνέχιση της λειτουργίας των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων!
  • Καμία απόλυση εργαζομένου! Μετατροπή όλων των μορφών εργασιακών σχέσεων στον Οργανισμό σε συμβάσεις αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Η πολιτική συρρίκνωσης και υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών απεξάρτησης, υγείας και πρόνοιας, την οποία απαρέγκλιτα εφαρμόζει η κυβέρνηση σύμφωνα και προς τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μονοπωλιακούς ομίλους, έχει θύματα και θύτες, χαμένους και κερδισμένους. Μεγάλοι κερδισμένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου, αλλά και μονοπώλια από όλους τους κλάδους που ψάχνουν νέα πεδία κερδοφορίας για να επενδύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους, διάφοροι “ευεργέτες” και “φιλάνθρωποι” που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής προς εξυπηρέτηση φυσικά των δικών τους συμφερόντων και όχι των αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Θύματα, τόσο οι εξυπηρετούμενοι, όσο και οι εργαζόμενοι στις εν λόγω υπηρεσίες, γιατί είναι η ίδια πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, αυτή που “περικόπτει” κοινωνικές δαπάνες, καταργεί εργασιακά δικαιώματα και αποδιαρθρώνει τις σχέσεις εργασίας, κόβει μισθούς και συντάξεις και χαρατσώνει το λαό, για να στηρίξει την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στην περίπτωση των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων, τα οποία κατά γενική ομολογία ήρθαν να καλύψουν μια σημαντική κοινωνική ανάγκη, αυτή των ανθρώπων με διπλή διάγνωση (συνύπαρξη δηλαδή ψυχικής νόσου με εξάρτηση από ουσίες), η εφαρμογή αυτής της πολιτικής είναι εγκληματική! Πολύ περισσότερο, που ως καλύτερη λύση γι’ αυτούς παρουσιάζεται η συνέχιση λήψης υπηρεσιών από τα ΠΨΚ, κάποια στιγμή στο μέλλον όταν στελεχωθούν από εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σταθερότητα και συνέχεια της θεραπευτικής σχέσης με τους εξυπηρετούμενους.

Κόντρα σε αυτή την πολιτική, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό, που μπορούν να δώσουν ένα τέλος στο φαινόμενο να μπαινοβγαίνουν οι περισσότεροι από αυτούς στα θεραπευτικά προγράμματα και στις δομές ψυχικής υγείας, απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία εργαζομένων και στους φορείς του μαζικού κινήματος, πρωτίστως στα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο των εξαρτήσεων και τους συλλόγους οικογένειας των θεραπευτικών προγραμμάτων, να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. και να συμβάλουν με όποιο άλλο τρόπο θεωρούν πρόσφορο στη στήριξη των αιτημάτων μας.

Θεωρούμε ότι έχει σημαντικές ευθύνες η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, που αρνήθηκε έγκαιρα να μπει μπροστά στον αγώνα, για να μη γίνουν οι απολύσεις των εργαζομένων στα ΠΨΚ και να μην κλείσουν τα προγράμματα. Ανεξάρτητα από αυτό, καλούμε τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ. σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων για την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, ημέρα λήξης των συμβάσεων και απόλυσης των εργαζόμενων στα ΠΨΚ και να ακυρώσουμε στην πράξη τη λογική της πλειοψηφίας “αγώνας για την τιμή των όπλων”. Γιατί ο αγώνας μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός