ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: Προβολή ταινίας στην αυλή του ΕΕΤΕ στις 13 Σεπτέμβρη



eikastiko-epimelhthrio

Προβολή της ταινίας «Ταξισυνειδησία» διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη, στις 8.30 μ.μ. στην αυλή του Επιμελητηρίου (Βαλτετσίου 42 στα Εξάρχεια).

Θα προβληθεί το πολύ αξιόλογο και ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία» σε σκηνοθεσία Κώστα Βάκκα. H άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού, των Ελλήνων ριζοσπαστών μεταναστών από την εποχή της μαζικής μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες έως τα χρόνια του Μακαρθισμού, σε ένα ντοκιμαντέρ που μας δίνει παράλληλα μια αναδρομή στην ιστορία του αμερικανικού εργατικού κινήματος.

Μία ιστορία συλλογικών αγώνων, ριζοσπαστικών ιδεών, σε εποχές αναστάτωσης, κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων. Το ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία – η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού» φέρνει στο προσκήνιο μία εναλλακτική αφήγηση της ελληνοαμερικανικής ιστορίας, η οποία υπογραμμίζει τους μετασχηματισμούς και τις αλληλεπιδράσεις της εθνοτικής καταγωγής, της τάξης και του πολιτικού και κοινωνικού ριζοσπαστισμού στον αμερικανικό 20ό αιώνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ σε περίπτωση βροχής η προβολή θα γίνει σε κλειστό χώρο του ΕΕΤΕ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός