ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: Καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα



Το κτίριο των ΕΑΣΤη διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) που με την καθοδήγηση της κυβέρνησης έχει επιδοθεί σε ένα κλίμα απροκάλυπτης τρομοκρατίας κατά των εργαζομένων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν αυτήν την αντεργατική πολιτική. Να πάρουν αποφάσεις οργάνωσης και συμμετοχής στους αγώνες που με αυταπάρνηση πραγματοποιεί το ταξικό κίνημα, το Συνδικάτο Μετάλλου, το ΠΑΜΕ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η διοίκηση του συνδικάτου μας καταγγέλλει την διοίκηση των ΕΑΣ που με την καθοδήγηση της κυβέρνησης έχει επιδοθεί σε ένα κλίμα απροκάλυπτης, κλιμακούμενης, σχεδιασμένης, τρομοκρατίας των εργαζομένων.

Τι θέλουν:

Επιδιώκουν να συσκοτίσουν τις πραγματικές αιτίες για τις εξελίξεις και την άσχημη κατάσταση στα ΕΑΣ, που γεννά η πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων. Πολιτική υπέρ των μονοπωλιακών συμφερόντων συνολικά και στον τομέα του πολεμικού υλικού. Πολιτική που είναι μονόδρομος για τα μονοπώλια, καταστροφή όμως για τα εργατικά συμφέροντα.

Θέλουν να δικαιολογήσουν την παραπέρα σφαγή που ετοιμάζουν, τη νέα αντεργατική τους επίθεση στα ΕΑΣ.

Οι χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, η εξαφάνιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, τα λουκέτα σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Κύμη που μπαίνουν τώρα και τα υπόλοιπα που μπορεί να ακολουθήσουν και η ιδιωτικοποίηση σε ό,τι μείνει, είναι πολιτική υπηρέτησης των επιχειρηματικών, των μονοπωλιακών συμφερόντων. Το ίδιο και οι μαζικές απολύσεις, οι αναφορές και η τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους. Όλα αυτά συμβαίνουν με τις μεγάλες πλάτες που βάζουν οι πλειοψηφίες των σωματείων.

Οι εργαζόμενοι δουλεύουν αγοράζοντας οι ίδιοι γάντια και παπούτσια, μάσκες κλπ. Χωρίς γάλα, χωρίς ανθυγιεινό επίδομα, με μισθούς πετσοκομμένους κατά 50% κ.ά.

Εργαζόμενοι που κάνανε εργασίες απογραφής μέσα σε χώρο με αμίαντο, αλλά και συνολικότερα άθλιες συνθήκες, όπως μετά από καταγγελία του συνδικάτου μας αποκαλύφτηκε από έλεγχο που έκανε “αμέσως μετά την καταγγελία μας» η διοίκηση των ΕΑΣ, φέρνοντας ειδικούς και κάνοντας μετρήσεις. Η συγκάλυψη και η ταύτιση της πλειοψηφίας του σωματείου και του εργασιακού έχουν δικαιολογημένα εξοργίσει τους εργαζόμενους.

Η ανοχή και η κάλυψη των ενεργειών κυβέρνησης και διοίκησης από συνδικαλιστές του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού αφήνουν τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους στις άγριες επιθέσεις τους, ανοίγουν το δρόμο στην αντεργατική πολιτική τους. Οι νέοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές κάνουν επάξια ό,τι ως χθες κατηγορούσαν άλλους χωρίς ενδοιασμούς. Βγάζουν λάδι την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Το συνδικάτο μας θα πάρει πρωτοβουλίες, που πρέπει να στηρίξετε. Δεν θα σας αφήσει ανυπεράσπιστους . Απαιτείται όμως και η δική σας μαζική συμμετοχή και δράση.

Τώρα αυτές τις ημέρες μάθαμε πως έξι συνάδελφοι από δύο εργοστάσια (πέντε από την Ελευσίνα και μία συναδέλφισσα στον Υμηττό) καλούνται να απολογηθούν εγγράφως εντός πέντε ημερών. Σε έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος, εγκαλεί τους πέντε για άρνηση εργασίας και διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την άμυνα της χώρας!

Οι συνάδελφοι από το εργοστάσιο Ελευσίνας, το οποίο κλείνει η σημερινή κυβέρνηση υλοποιώντας απόφαση της προηγούμενης, διατάχτηκαν να πάνε για δουλειά στο εργοστάσιο στο Λαύριο. Να θυμίσουμε εδώ την ψεύτικη δέσμευση – υπόσχεση της διοίκησης πως «αν δεν αντιδράσετε στο κλείσιμο του εργοστασίου, θα σας πάμε όπου θέλετε για δουλειά, Υμηττό ή Μάνδρα, όχι πάντως στο Λαύριο». Αφού αποδείχτηκε μια απάτη η δέσμευση, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν και με πούλμαν της εταιρείας πηγαίνανε στο Λαύριο για δουλειά. Η εταιρεία όμως κόβει το πούλμαν και τους λέει «τραβάτε 150 χιλιόμετρα πέρα-δώθε με δικά σας μέσα». Αρνηθήκανε αυτό το καψώνι και η διοίκηση -όπως με μεγάλη άνεση έκανε 110 απολύσεις φυλάκων των 580 ευρώ και καθαριστριών των 180 ευρώ μηνιαίως, «χτυπώντας τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τα εξοπλιστικά»- τους καλεί να βγουν στην αναφορά, να απολογηθούν.

Απαιτούμε και θα το κάνουμε και με μαζική διαμαρτυρία να ανακληθούν και να επιστραφούν στους συντάκτες τους οι κλήσεις σε απολογία όλων των συναδέλφων.

Στη σέντρα πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι με την πάλη τους αυτούς που τους στείλανε στον αμίαντο, που δεν τους παρέχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, που τους πετσοκόβουν τους μισθούς, που τους κοροϊδεύουν με το ανθυγιεινό κλπ.

Όπως και για τις συναντήσεις με Οικονομικών και Μαξίμου, δεν γίνεται καμία αναφορά από τις πλειοψηφίες των σωματείων στην ουσία των αιτίων που μας αποκλείει ουσιαστικά από την παραγωγή και την κάλυψη των αναγκών του Στρατού, αφού όπως προείπαμε η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα κυρίαρχα μονοπώλια και η κυβέρνηση στο χώρο του πολεμικού υλικού έχουν άλλα αποφασίσει για τα ΕΑΣ. Γι’ αυτό και η χρηματοδότηση δεν δίνεται, οι συμβάσεις δεν δίνονται, οι ΣΣΕ δεν υπογράφονται, όπως και το ανθυγιεινό.

Η μόνη προοπτική για τους εργαζόμενους και στα ΕΑΣ, όπως και σε όλο τον κλάδο, είναι να αντιπαλέψουν αυτήν την αντεργατική πολιτική. Να πάρουν αποφάσεις οργάνωσης και συμμετοχής στους αγώνες που με αυταπάρνηση πραγματοποιεί το ταξικό κίνημα, το Συνδικάτο Μετάλλου, το ΠΑΜΕ.

Κανένας μόνος του. Κανένα σωματείο μόνο του, καμιά ομοσπονδία από μόνη της δεν μπορεί να αναμετρηθεί νικηφόρα με αυτήν τη λαίλαπα. Απαιτείται αυτό που το ΠΑΜΕ παλεύει:

Μαζικό, ταξικό, συντονισμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, που θα διεκδικεί με αποφασιστικότητα. Με διάρκεια, με αντοχή, χωρίς αυταπάτες.

Κίνημα που θα παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που δεν θα ταυτίζεται με τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές. Δεν θα γίνεται εργαλείο για τις κυβερνήσεις, δεν θα απογοητεύει τους εργαζόμενους.

Σήμερα το απόγευμα 6-10-16 το συνδικάτο μας μαζί με άλλα συνδικάτα από τη βιομηχανία πραγματοποιούμε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο Εργασίας στη Σταδίου για τις ΣΣΕ. Έλα μαζί μας, οργανώσου στο συνδικάτο.

Στις 17-10-16 μεγάλο συλλαλητήριο για τις ΣΣΕ και για άλλα μεγάλα καυτά προβλήματα.

Το συνδικάτο μας θέλει όλους τους μεταλλεργάτες, από όλα τα εργοστάσια, ενωμένους ενάντια σε όλες τις αντεργατικές πολιτικές. Ενάντια στην τρομοκρατία των εργοδοτών. Ενάντια στις άγριες πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων.

Παλεύουμε για ανάκτηση όλων απωλειών. Για να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στην αντεργατική πολιτική. Να ανοίξουμε δρόμο για να βρεθούμε στην αντεπίθεση. Παλέψτε μαζικά, οργανωμένα μέσα από το συνδικάτο σας, το Συνδικάτο Μετάλλου».

 http://www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός