ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Μεγάλη παναττική συγκέντρωση – Έκαψαν συμβολικά τις επαίσχυντες επιστολές



Με μαζική και μαχητική παναττική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση χιλιάδων συνταξιούχων ενάντια στις μειώσεις των συντάξεών τους. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Τα ελλείμματα σε όλα τα Ταμεία, είναι οι παροχές στην πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Νωρίτερα  έξω από το υπουργείο Εργασίας οι συνταξιούχοι επέστρεψαν μαζικά και αγωνιστικά την επαίσχυντη επιστολή της κυβέρνησης, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα για τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεών τους. Μάλιστα συμβολικά έκαψαν τις επιστολές που τους απέστειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος τις οποίες χαρακτήρισαν ως προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο.

Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δώσαμε σήμερα ένα μεγάλο «παρών». Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και οργάνωση της δράσης. Όσοι κάθονται στον καναπέ δεν προσφέρουν ούτε στον εαυτό τους, ούτε στις οικογένειές τους. Ο αγώνας είναι εδώ, συνεχίζουμε, θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι έφτασαν, με ενδιάμεσο σταθμό το υπουργείο Εργασίας, με μαζική, μαχητική πορεία στη Βουλή που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου συγκεντρώθηκαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα  των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Κατήγγειλαν τις συνεχιζόμενες μειώσεις των συντάξεών τους, ενώ χαρακτήρισαν τις επιστολές που έστειλε ο υπουργός Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης στους συνταξιούχους ως ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντισυνταξιουχικής της πολιτικής.

Δείτε βίντεο από την παρέμβαση του Δ. Κουμπούρη στην ΕΡΤ ΕΔΩ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός