ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 25 (ΚΑΜΑΤΕΡΟ- ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ logoΠρόταση στο Δ.Σ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ κατέθεσε η ΔΑΣ  απο επαναλαμβανόμενα περιστατικά επιθέσεων σε οδηγούς και επιβάτες, με σκοπό  την προστασία εργαζομένων , επιβατών και την ομαλή λειτουργία της Γραμμής 25 (Καματερο – Αγ. Αντώνιος).Στην πρόταση της ΔΑΣ, αντιπροτάθηκε  η  παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς με αποστολή έγγραφων σε πρώτη φάση η οποία και επικράτησε σε ψηφοφορία με ψήφους 10 προς 1

Η πρόταση της ΔΑΣ είχε ως εξής:Με αφορμή τα συνεχόμενα περιστατικά στην Γραμμή 25 με φραστικές επιθέσεις και χειροδικίες απέναντι σε οδηγούς και επιβάτες, καθώς και σε βανδαλισμούς σε οχήματα, η κατάσταση πάει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Απαιτούμε από την διοίκηση της Ο.ΣΥ Α.Ε και το υπουργείο μεταφορών να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της ψυχικής υγείας των εργαζομένων και επιβατών.

Καλούμε το σωματείο  να πάρει άμεσα θέση απέναντι σε αυτά τα περιστατικά επιθέσεων σε συναδέλφους.

Προτείνουμε αφού πρώτα και γρήγορα γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που πρέπει, στους αρμόδιους φορείς ( Υπουργείο μεταφορών, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, Δήμος Ιλίου, Δήμος Καματερού, Τροχαία) εάν άμεσα δεν ενεργήσουν για την ομαλή λειτουργία της Γραμμής  25  να αποφασιστεί από το σωματείο η γραμμή να γυρίζει από την οδό Ερμιόνης εως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός