ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση



Σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Νοέμβρη και 8 Δεκέμβρη προχωρούν εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για την προώθηση και ψήφιση του νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η νέα επίθεση στα Εργασιακά.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους, κόντρα στην καλλιέργεια εφησυχασμού από την κυβέρνηση, θέτουν στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες.

Παράλληλα καλούν σε ετοιμότητα για άμεση απάντηση απέναντι σε ενδεχόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει αιφνιδιαστικά το νέο πακέτο μέτρων.

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη απεργούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα έχει οριστεί και η συγκέντρωση για την πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη. (Διαβάστε εδώ το κάλεσμα του ΠΑΜΕ)

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμη σε:

  • Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας
  • Πάτρα: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου
  • Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ., στο Δημαρχείο
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο
  • Ζάκυνθο: Στις 10.30 π.μ., στο παλιό Εργατικό Κέντρο
  • Ηράκλειο: Στις 10 π.μ., στην πλατεία Λιονταριών
  • Καλαμάτα: Στις 10 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου
  • Κέρκυρα: Στις 10 π.μ., στα Γενικά Λύκεια
  • Κεφαλονιά: Στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
  • Λάρισα: Στις 9.30 π.μ. στο Δημαρχείο
  • Πρέβεζα: Στις 9.30 π.μ. στην εφορία
  • Σάμος: Στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Εκτός από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τη μάχη της απεργίας δίνουν την Πέμπτη και οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων καθώς έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων την Πέμπτη 24 Νοέμβρη από 00.01 έως 24.00.

Μαζικές κινητοποιήσεις την ίδια μέρα προετοιμάζουν μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές. «Στις 24 Νοέμβρη το μάθημα γίνεται στο δρόμο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ και επισημαίνει: «Τώρα είναι ώρα για πιο αποφασιστικό αγώνα, να σπάσει κάθε δισταγμός! Η μόνη λύση είναι να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους, να παλέψουμε για το μέλλον και τις σπουδές που μας αξίζουν! Τέρμα η κοροϊδία της κυβέρνησης! Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή επίθεση!». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχει καλέσει τα σωματεία της και όλους τους συνταξιούχους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια, καλούν και οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής. Στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών από το Δήμο της Αθήνας σημειώνεται: «Εμείς που βιώνουμε καθημερινά τη φτώχεια, τη φοροληστεία και τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και των συντάξεων, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τον εφιάλτη των λουκέτων στα μαγαζιά μας, που βλέπουμε τα χρέη να συσσωρεύονται και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς να βρίσκονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι μας, που αρρωσταίνουμε και αγωνιούμε να βρούμε γιατρό και φάρμακα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, εμείς πρέπει να φωνάξουμε… «φτάνει πια»! Το δικαίωμα για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα, για Υγεία και Παιδεία που να ικανοποιούν τις ανάγκες των οικογενειών μας, για μισθούς και συντάξεις που να μας εξασφαλίζουν, συνολικά για ζωή αξιοπρεπή με δικαιώματα, δεν το παζαρεύουμε. Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε!». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Κινητοποίηση και στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 24 Νοέμβρη στάση εργασίας (4 μ.μ. έως 7 μ.μ.) και προχωρά σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 5 μ.μ.

Παράλληλα, καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να προετοιμάσουν την απεργία στις 8 Δεκέμβρη, αλλά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση απεργιακή απάντηση μπροστά στο ενδεχόμενο να φέρει η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά στη Βουλή τα νέα μέτρα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Παράλληλα, αγωνιστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν φορείς αγροτών και αυτοαπασχολούμενων σε άλλες πόλεις.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας καλεί την Πέμπτη 24 Νοέμβρη σε κινητοποίηση στην Εφορία, στις 9.30 π.μ.

Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΕ, στις 7 π.μ., καλούν την Πέμπτη 24 Νοέμβρη η Γραμματεία Πάτρας της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας.

Συσκέψεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις με θέμα την προετοιμασία της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Την Τρίτη 21 Νοέμβρη, σωματεία της Εύβοιας, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Την Τετάρτη 23 Νοέμβρη η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (Αριστείδου 92). Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πλ. Κεχαγιά, Αμφισσα).

Το Παράρτημα Ιλίου – Καματερού – Πετρούπολης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του στο Ιλιον (Μενελάου 33 και Χρυσηίδος).

Υπενθυμίζουμε ότι σε συμμετοχή στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη με κλείσιμο των καταστημάτων τους και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, καλούν τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

 http://www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός