ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΚΜΗΝΗ»: «Πρόβα Λόρκα» από τις 18 Γενάρη



Από τις 18 Γενάρη και για δέκα παραστάσεις, κάθε Τετάρτη στις 7 μ.μ., παρουσιάζεται στο θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, «Κεραμεικός») η παράσταση «Πρόβα Λόρκα», σε κείμενα, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Φωτεινής Νταφοπούλου.

Μια τριλογία, «Μαριάνα Πινέδα – Γέρμα – Ματωμένος Γάμος», όπου κοινή συνισταμένη είναι η δόνηση που προκαλεί η έκρηξη του πάθους, στις κορυφαίες στιγμές των έργων, όπου οι ήρωες, παλεύοντας με το υπαρξιακό τους κενό, διεκδικούν το δικαίωμα ν’ αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν, σκιές μοναχικές, σε μια κοινωνία όπου ο έρωτας, ακόμη και ο πόθος για τη μητρότητα, έχουν μετατραπεί σ’ ένα καταπιεσμένο και βασανιστικό πάθος. Τρία έργα με αφετηρία τον έρωτα και πάντα την πρόθεση να δικαιωθεί το «πάθος χωρίς τύψεις».

Στην παράσταση ο Φ. Γκ. Λόρκα «ανεβαίνει» ο ίδιος επί σκηνής να «παίξει» ρόλους που αγάπησε, να θρηνήσει για το χαμό του αγαπημένου φίλου του, Ιγνάθιο Σάνσεθ Μεχίας, ενώ, παράλληλα, με τις αναφορές του, θα μας μεταγγίσει τον αισθησιασμό που αποπνέουν τα έργα του και, κύρια, τη δική του εκρηκτική, φλογερή και πολυδιάστατη ανδαλουσιάνικη ιδιοσυγκρασία. Κι όπως ο ίδιος πάντα «έβαζε στα έργα του χορευτές και τραγουδιστάδες», το ίδιο γίνεται και σ’ αυτή την παράσταση.

Παίζουν: Πέτρος Μπένος, Μαρία Θεοφιλάτου, Αθηνά Νιαβή, Ειρήνη Τζαβάρα.

Χορογραφίες – χορός: Ελένη Σολδάτου.

Κλασική κιθάρα – τραγούδι (και σύνθεση στο «Τραγούδι της νύφης»): Χρυσόστομος Καλογριδάκης.

Φωτισμοί: Γιώργος Κουρμούζας.

Γενική είσοδος 12 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ, ομαδικό (άνω των 30 ατόμων) 6 ευρώ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός