Ποινή φυλάκισης για συνδικαλιστική δράση



Φωτό ΑρχείουΣε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε την Δευτέρα 20 Φλεβάρη το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον Ηλία Μανουσαρίδη, μέλος της ΔΑΣ και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ), αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς και την πρακτική του δημάρχου Θεσσαλονίκης και στελεχών της διοίκησης του Δήμου, που στόχο έχουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο Ηλ. Μανουσαρίδης, συνταξιούχος σήμερα, δικάστηκε μετά από μήνυση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν τον Οκτώβρη του 2011 ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της τότε κυβέρνησης και τις χιλιάδες απολύσεις που είχε προαναγγείλει.

Δικάστηκε με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, επειδή ως πρόεδρος του ΣΕΔΘ, μαζί με πολλούς άλλους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων δήμων, έκαναν παρέμβαση σε σύσκεψη δημάρχων που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γ. Μπουτάρη και συγκλήθηκε με στόχο να χτυπηθούν οι τότε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Τόσο μέσα από τη μήνυση, όσο και μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, στοχοποιήθηκε ο Ηλ. Μανουσαρίδης, ο οποίος ως πρόεδρος του ΣΕΔΘ πρωτοστάτησε στην υλοποίηση των αγωνιστικών δράσεων που συλλογικά αποφασίζονταν.

Ο ίδιος ο Γ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι στη σύσκεψη θα συζητούσαν το ενδεχόμενο να κινητοποιήσουν ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Παραδέχθηκε, δηλαδή, ότι στόχος της σύσκεψης ήταν το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού. Η παρέμβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων έγινε με στόχο, όχι να διακοπεί η συνεδρίαση, αλλά να ενημερώσουν τους δημάρχους ότι κάθε τέτοια απόφαση θα «σπάσει» πάνω στην αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων.

Στο πλευρό του διωκόμενου συνδικαλιστή, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, βρέθηκαν μαζικά πρώην συνάδελφοί του, συνδικαλιστικά στελέχη που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι του ΣΕΔΘ, απαιτώντας να σταματήσει η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Τα συνδικαλιστικά στελέχη που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ κατήγγειλαν ότι έχουν βιώσει τη «δημοκρατικότητα» της διοίκησης Μπουτάρη, όπως και άλλοι εργαζόμενοι του δήμου, με μηνύσεις, αναφορές, μετακινήσεις, έγγραφες απολογίες, απειλές σε όσους υψώνουν ανάστημα απέναντι στην αντεργατική πολιτική που και η διοίκηση Μπουτάρη υπηρετεί πιστά.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός