ΧΑΝΙΑ: Δικάζονται σήμερα Τρίτη η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μια εργαζόμενη



Για «συκοφαντική δυσφήμιση» δικάζονται σήμερα Τρίτη 21 Φλεβάρη η πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και μια εργαζόμενη που είχε απολυθεί. Το «έγκλημά» τους ήταν ότι το Σωματείο και η εργαζόμενη αγωνίστηκαν ενάντια στις απολύσεις, για την επαναπρόσληψη της απολυμένης, για το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στη δουλειά.

Τη δίωξη καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, σημειώνοντας ότι έχει στόχο «το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος των εργαζομένων να αγωνίζονται και να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά».

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους που διώκονται και στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και τονίζει ότι «η δίωξη αυτή, καθώς και η προκλητική σύλληψη της τότε προέδρου του Σωματείου, μέσα στο χώρο εργασίας της, αποτελούν ευθεία επίθεση στο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση». 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός