ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΗ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ

Αθήνα,  04/10/2013

Η ΔΑΣ με τον εκπρόσωπό της στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετείχε στη συνάντηση με τη διοίκηση την Παρασκευή 27/9 όπως και στη συνάντηση την Τρίτη 1/10 με εκπρόσωπό της στο ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και των όποιων άλλων εξελίξεων αφορούν τους εργαζόμενους.

Η απόφασή μας να παρευρεθούμε στη συνάντηση δεν έρχεται σε αντίθεση με τη στάση μας όσο διαρκούσε η διαπραγμάτευση όπου το Συνδικάτο εκπροσωπήθηκε από Πρόεδρο και  Γραμματέα.

Ενημερωθήκαμε από τα πλέον αρμόδια χείλη ώστε να ανταποκριθούμε στην απαίτηση του κλάδου για υπεύθυνη και σωστή ενημέρωση.

Από την πρώτη στιγμή ο υπεύθυνος της ΔΑΣ ξεκαθάρισε στον Διευθύνοντα, όταν εκείνος άνοιξε θέμα απαλλαγών, ότι δεν ήρθαμε να συζητήσουμε για τις απαλλαγές αλλά για σύμβαση και κατήγγειλε το προβοκατόρικο κάλεσμα που έστειλε στο παρά πέντε της συνάντησης, προκειμένου να εκθέσει το Συνδικάτο στον κλάδο όπως άλλωστε προσπάθησε και με την μισθοδοσία των συνδικαλιστών στο πρόσφατο παρελθόν, ώστε να περάσουν πιο εύκολα οι σχεδιασμοί για περαιτέρω μειώσεις στο λειτουργικό κόστος της ΟΣΥ με συνέπεια χειρότερους όρους εργασίας.   

Αρωγός στην προσπάθεια του Διευθύνοντα να προβοκάρει το Συνδικάτο ήρθε μια ανώνυμη συνάρτηση  στο etheldrivers, όπου «παίρνοντας πάσα» από το έγγραφο του Διευθύνοντα, αναφέρεται στην ενότητα των συνδικαλιστών (πλην δύο) προκειμένου να υπερασπίσουν τις απαλλαγές τους.

Η ιδιαίτερη αναφορά ονομαστικά στον εκπρόσωπο της ΔΑΣ, έχει ως στόχο να πλήξει το ηθικό κύρος και την αγωνιστική στάση που έμπρακτα έχει αποδείξει ότι διαθέτει η ΔΑΣ και άλλοι αγωνιστές που συσπειρώνονται στο πλευρό μας.  

Οι προσπάθειες των ανώνυμων προθύμων στο πλευρό της διοίκησης θα πέσουν στο κενό. Ο κλάδος  ενωμένος θα απαντήσει στις πολιτικές που τον συνθλίβουν.

 

Απαντάμε στη βαρβαρότητα με το συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ
το Σάββατο 5/10 στην Ομόνοια στις 11.00 π.μ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός