Θεατρική παράσταση του Σαίξπηρ το Σάββατο 22 Απρίλη



Στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής

Το αριστούργημα του Σαίξπηρ, «Μάκβεθ», τη μεγαλύτερη πολεμική τραγωδία της παγκόσμιας δραματουργίας, ανεβάζει η θεατρική ομάδα Βύρωνα «Οι Απόφοιτοι», στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Καισαριανής, το Σάββατο 22 Απρίλη, στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων 125 και Φιλαδελφείας).

Εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά: Γιάννης Αγγέλης, Μίνα Αλεβίζου, Χαρά Αναγνωστοπούλου, Χρήστος Αουμάρι, Κωνσταντίνος Βανταράκης, Νίκος Γιαγκλίτσης, Ζωή Γκοντίνου, Τρύφωνας Δαμιανόπουλος, Χρήστος Δερβεντζής, Γρηγόρης Ευσταθίου, Εβίνα Καλαντζή, Ηρώ Κόκκινου, Λυδία Κουρούση, Αλέξανδρος Μαλούκος, Ιωσήφ Μάντζαρης, Παναγιώτης Μπιτζής, Βασιλική Παπαλόη, Χριστίνα Παπανδρέου και Νίκος Σταματέλος.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δερβεντζής. Σκηνικά/Κοστούμια: Enea Guzja. Φωτογραφίες: Μιχάλης Κωνσταντάς. Υπεύθυνη της ομάδας: Λουκία Αντωνίου.

Δυο λόγια για το έργο: Έργο γεμάτο αίμα, φιλοδοξία, μίσος, αυτά σε πρώτη φάση βλέποντας κανείς τα πράγματα επιφανειακά. Εδώ όμως υπάρχουν προβλήματα και κατ’ επέκταση προβληματισμοί που συναντά ο καθένας από μας στη ζωή μας, πολιτική και καθημερινή, κρυμμένα πράγματα της ψυχολογίας του καθενός και της ακτινογραφίας της κοινωνίας.

Το κυνήγι της εξουσίας με οποιοδήποτε τρόπο. Ο ήρωάς μας χωρίς να είναι κακός, οδηγημένος πρωταρχικά από την απονομή δικαιοσύνης και στη συνέχεια από την ανασφάλεια, εγκλωβίζεται στο δωμάτιο της εξουσίας και μετατρέπεται σε τέρας.

Το ρόλο σ’ αυτό παίζει το θηλυκό. Χωρίς όνομα, αποποιούμενη τη φύση της, τον οδηγεί στους φόνους. Και με άλλη μορφή συναντά το θηλυκό, τις τρεις μάγισσες που είναι το πεπρωμένο, αυτό που ακολουθεί τυφλά.

Στο τέλος έρχεται η κάθαρση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός