ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κυριακάτικα πρωινά – Στις 23 Απρίλη το «Thess Quintet»



Τα «Κυριακάτικα Πρωινά» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται με ένα νέο σύνολο κλασικής μουσικής, το «Thess Quintet», το οποίο αποτελείται από πέντε καταξιωμένους μουσικούς που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει έργα για κουιντέτο πνευστών και έχει ως στόχο να παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών, αλλά και διασκευών γνωστών έργων του διεθνούς ρεπερτορίου, φέρνοντας κοντά στη μουσική δωματίου ένα ευρύτερο κοινό.

Την Κυριακή, 23 Απρίλη, στην Αίθουσα Συναυλιών ΚΟΘ (Λ. Νίκης 73), στις 12.00, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη σύνθεση «Rondo, έργο 18» του συνθέτη και αρχιμουσικού Γιώργου Χλίτσιου, ο οποίος έχει πλούσια εργογραφία στο κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς, τους «10 ελληνικούς σκοπούς» του Γιάννη Κωνσταντινίδη, την «Ώρα Έκτη» του Γιώργου Κυριακάκη, σε μουσική διεύθυνση Δημοσθένη Φωτιάδη και ολοκληρώνεται με την «Κυπριακή Σουίτα» του Άλκη Μπαλτά που βασίζεται σε λαϊκούς σκοπούς τραγουδιών και χορών της Κύπρου.

Το «Thess Quintet» αποτελείται από τους: Βιβή Παπαϊωάννου (φλάουτο), Γιάννη Τσόγια – Ραζάκοβ (όμποε), Ρουσλάν Τσόγια – Ραζάκοβ (κλαρινέτο), Μαλίνα Ηλιοπούλου (φαγκότο), Παντελή Φεϊζό (κόρνο).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός