ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΒΡΟΥ: Κανένας ΝΑΤΟικός να μην πατήσει το πόδι του στον Εβρο



 Διαδήλωση αύριο στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων που θα συμμετάσχουν σε άσκηση στη ΡουμανίαNATO

Κινητοποίηση ενάντια στη διαμονή και διέλευση δυνάμεων του ΝΑΤΟ από την περιοχή του Εβρου, με στόχο να συμμετάσχουν σε ΝΑΤΟική άσκηση στη Ρουμανία, οργανώνουν αύριο Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, οι Επιτροπές Ειρήνης Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, μαζί με εργατικά σωματεία του Εβρου.

Με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» θα υποδεχτούν τους φονιάδες του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται να διέλθουν και να κατασκηνώσουν στα χωριά και τα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού της περιοχής τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης «Noble Jump», η οποία θα διεξαχθεί στη Ρουμανία στις 6 – 14 Ιούνη.

Την κινητοποίηση οργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, οι Επιτροπές Ειρήνης Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης και τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερρών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Τουριστικών Επαγγελμάτων Εβρου και Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης.

Με κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα: «Βροντοφωνάζουμε ότι δεν επιθυμούμε να έχουμε «πάρε – δώσε» με κανέναν από τους υπεύθυνους για τα δεινά των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας».

Η άσκηση

Στην ΝΑΤΟική άσκηση στη Ρουμανία θα συμμετάσχουν 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία. Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες «φιλοξενούντος έθνους», κατά τη διέλευση από τη Βόρεια Ελλάδα, βρετανικών, ισπανικών και αλβανικών μονάδων, τόσο στη φάση ανάπτυξής τους (29/5-2/6) όσο και στη φάση αναδίπλωσής τους (17-22/6).

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι μονάδες της Αλβανίας (149 στελέχη και 19 τροχοφόρα οχήματα) θα κινηθούν επί δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής – Προμαχώνα. Οι βρετανικές (274 στελέχη, 232 τροχοφόρα και 9 ερπυστριοφόρα οχήματα) και οι ισπανικές (227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα) επί δρομολογίου Αλεξανδρουπόλεως – Ορμενίου. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», θα εγκατασταθούν σε στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης για την περίοδο 29 Μάη – 3 Ιούνη.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για «παροχή διευκολύνσεων στον αερολιμένα και στον λιμένα Αλεξανδρούπολης κατά την εκφόρτωση και φόρτωση προσωπικού και μέσων. Διάθεση καταλυμάτων στρατωνισμού για το προσωπικό. Παροχή συνοδείας και ασφάλειας κατά την είσοδο, διέλευση και έξοδό τους από τη χώρα. Λειτουργία και στελέχωση τοπικού συντονιστικού κέντρου υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη. Παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιών υγείας. Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών».

ΠΗΓΗ; ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός