ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: Καμιά ανοχή για πειθαρχικές διώξεις των οδηγών για ζημιές που προήλθαν από την ολιγωρία των υπευθύνων.



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logoΠαρέμβαση πραγματοποίησε η επιτροπή Αγώνα στα Τρόλλεϋ που αφορά την ολιγωρία στο κλάδεμα των δέντρων που παρεμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων. Εκφράστηκε η διαμαρτυρία προς τον Δήμο Αθηναίων αλλά και προς την διοίκηση της Ο.ΣΥ Α.Ε με την προειδοποίηση ότι δεν θα γίνει ανεκτή κανενός είδους πειθαρχική δίωξη των οδηγών για ζημιές που προήλθαν από την ολιγωρία των υπευθύνων.

  

Original2 logo

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ                                25/5/2017

 Προς:

  • Αντιδήμαρχο  Πρασίνου και Αστικής Πανίδας  Μοντιάνο Αλέξανδρο
  • Διεύθυνση  Πρασίνου και Αστικής  Πανίδας

 

Tον τελευταίο χρόνο επανερχόμαστε για δεύτερη φορά και  σας τονίσουμε ότι, παρά τα αιτήματα από την υπηρεσία και το Σωματείο μας να συνδράμετε στο κλάδεμα των δέντρων που παρεμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων μας στο εναέριο δίκτυο, το πρόβλημα παραμένει και διογκώνεται. Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα, έχει επιδεινωθεί και απαιτείται  να δοθεί οριστική λύση, ώστε να μην ερχόμαστε στη δύσκολη θέση να σας ενοχλούμε συνεχώς.

Σας  επισημαίνουμε ότι, αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα να εργαστούμε με ασφάλεια, συνέπεια και  αξιόπιστα προς το επιβατικό κοινό της Αθήνας.

Παρατηρείται  σε δρόμους  όπως η Γ. Κολοκοτρώνη (Φιλοπάππου) η Φιλολάου (Παγκράτι), η Πατησίων, η Αχαρνών, η Αλεξάνδρας  (Πεδίον Άρεως) , απ όπου διέρχονται  τρόλεϊ, στο εναέριο δίκτυο  να  περιπλέκονται κλαδιά δέντρων, με αποτέλεσμα να εκτροχιάζονται οι κεραίες των οχημάτων .

Σας τονίζουμε ότι αυτή η κατάσταση, έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού από τις καθυστερήσεις, λόγω των εκτροχιασμών. Κυρίως όμως, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και των διερχομένων. Αλλά και πειθαρχικές κυρώσεις στους εργαζόμενους για υλικές ζημιές που δεν ευθύνονται.

Σας καλούμε, να πάρετε όλα  εκείνα τα μέτρα, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία της Ο.ΣΥ Α.Ε. ώστε να λύνεται εγκαίρως το πρόβλημα του κλαδέματος .

                  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Original2 logo                                  25/5/2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

Προς Ο.ΣΥ Α.Ε

Σας εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας ,που για ακόμα μια χρονιά δεν μεριμνήσατε εγκαίρως για την κοπή των κλαδιών που λόγω της εποχής μπλέκονται στο εναέριο δίκτυο και προκαλούν εκτροχιάσεις στα οχήματα. Αυτή η ολιγωρία σας τονίζουμε εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς και υλικές ζημιές.

Σας επισημαίνουμε επίσης ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό αναγκάζει τους συναδέλφους μας στην εναέριο να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να διασφαλίσουν την διέλευση και να ανταποκριθούν σε ζημιές. Το συγκεκριμένο πρόβλημα όμως είναι πέρα από τις αρμοδιότητές τους και έγκειται στην δική σας πίεση προς τους δήμους ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι ελλείψεις γενικότερα σε προσωπικό και η υποχρηματοδότηση της εταιρείας έχουν διαμορφώσει ιδιαίτερα δύσκολες και απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες συνολικά για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες. Οι συνάδελφοι στην κίνηση επιφορτίζονται με βάρη και με ευθύνες που δεν τους αναλογούν, καλούνται να αντιμετωπίσουν όλη τη δυσαρέσκεια του επιβατικού κοινού για τις κυβερνητικές επιλογές και συχνά πυκνά σύρονται στα πειθαρχικά συμβούλια και τιμωρούνται και για περιστατικά που δεν φταίνε.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση και δεν θα ανεχτούμε πειθαρχική δίωξη σε συναδέλφους για τραυματισμούς, ζημιές, καθυστερήσεις που προήλθαν από δική σας αμέλεια η ολιγωρία.

 Σας καλούμε άμεσα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη διέλευση των οχημάτων

                      ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός