Η Μαρία Φαραντούρη… «Πέρα από τα σύνορα»



Η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη παρουσιάζει το πρωτότυπο έργο που έγραψε για τη φωνή της ο Τούρκος συνθέτης Τζιχάν Τούρκογλου, σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα. Ο τίτλος της συναυλίας, που θα δοθεί την Πέμπτη 22 Ιούνη, στο Ηρώδειο, είναι «Πέρα από τα σύνορα».

Στο μουσικό αυτό ταξίδι, συναντώνται μουσικές παραδόσεις της Ανατολής με μουσικά ρεύματα της Δύσης, όπως μεσαιωνική, μινιμαλιστική, κλασική και τζαζ μουσική. Σ’ αυτόν τον συγκερασμό ηχοχρωμάτων, συμπράττουν εκλεκτοί σολίστ διεθνούς φήμης, όπως η Ανια Λέχνερ βιολοντσέλο, Μέρι Βαρντάνιαν κανονάκι, Χρήστος Μπάρμπας νέι, Ιζέτ Κιζίλ κρουστά, και ο σύνθετης του έργου Τζ. Τούρκογλου φωνή, σάζι και κοπούζ.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η Μαρία Φαραντούρη συναντά στη σκηνή τη διάσημη Kαταλανή τραγουδίστρια Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ σε τραγούδια Ισπανικά, Καταλανικά, καθώς και σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι.

Το κοντσέρτο θα ηχογραφηθεί ζωντανά στο Ηρώδειο από τη Γερμανική δισκογραφική εταιρεία ECM, με την προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της, Manfred Eicher.

Διαβάστε εδώ συνέντευξη της Μαρίας Φαραντούρη στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» για το θέμα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός