ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ: Πολύμορφες οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας σε διάφορα σημεία της πόλης



Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρα με πολύμορφες οι εκδηλώσεις που γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιούνη, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με θέμα: «Μεσόγειος… θάλασσα ειρήνης», στον αίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

• Την Παρασκευή 23 Ιούνη στις 9.30 το βράδυ, το Μουσικό Εργαστήρι του Συνδέσμου, με τη συμμετοχή του Γυναικείου Φωνητικού συνόλου «Αντηχώ» θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Μεσόγειος …θάλασσα ειρήνης», με τραγούδια των λαών της Μεσογείου, σπουδαίων συνθετών και ερμηνευτών, όπως Z. Livaveli, Ζ. Μουστακή, Γ. Μαρκόπουλου, E. Piaf, Μ. Θεοδωράκη, L. Liach κ.ά, οι οποίοι τόνισαν με το έργο τους την ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη και συμφιλίωση των λαών της Μεσογείου.

• Το Σάββατο 24 Ιούνη στις 9.00 το βράδυ, τη σκυτάλη παίρνουν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου, καθώς και το μουσικό σχήμα «Belle Epoque».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το μήνυμα που στέλνει ο Παμμικρασιατικός μέσα από τις διήμερες εκδηλώσεις είναι «Παλεύουμε για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φτώχεια και προσφυγιά, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Μαθητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Επίσης, από τις 25 έως τις 27 Ιούνη, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας δίνει και φέτος βήμα έκφρασης και δημιουργίας στους μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από την διοργάνωση μαζί με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, της ενότητας του Μαθητικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Σκαγιοπουλείου.

Στο Μαθητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ συμμετέχουν 80 σχολεία του νομού με 835 μαθητές και 85 εκπαιδευτικούς.

Παραδοσιακά Οργανα στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Νοσταλγικές μελωδίες «λουσμένες» από μεσογειακή αρμύρα και …αρώματα ανατολής, πλημμύρισαν το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιούνη, το Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Η Ορχήστρα Παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας, παρουσίασε, ένα «Μουσικό ταξίδι από την Συρία στη Νάξο..», υπό τη διεύθυνση του Ευγένιου Βούλγαρη, με προσκεκλημένους τον καθηγητή Παραδοσιακής Μουσικής του Εθνικού Ωδείου Αθηνών Γιάννη Ζευγώλη και την Αυγερινή Γάτση με σημαντική διαδρομή στους δρόμους της παραδοσιακής μουσικής.

Το μουσικό ταξίδι είχε τίτλο «Ψυχή στη Θάλασσα…» και αποτέλεσε έναν ύμνο στη Μεσόγειο ως θάλασσα ειρήνης, συνδέοντας την παράδοση με το θέμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, είναι και το σημείο αναφοράς της συναυλίας.

Επί σκηνής βρέθηκαν 34 μουσικοί της Ορχήστρα παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και συγκεκριμένα οι Γιάννης Αναστασόπουλος, Ιωάννα Αραμπατζή, Μάνια Ασημακοπούλου, Γιάννης Ατσαλής, Αλκυόνη Βαλουξή,

Γιάννης Βελόπουλος, Μανώλης Βουγιουκαλάκης, Σέργιος Βούλγαρης, Παναγιώτα Γεωργοπούλου, Ελευθερία Δαουλτζή, Ευγενία Δρακοπούλου, Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, Μαίρη Κάργα, Χριστίνα Κουκή, Ειρήνη Κουλουριώτη, Ασπασία Λυκουριώτη, Άρης Μαγριπής, Αριστέα Μαρούντα, Γιάννης Μεσσαλάς, Νίκος Μήλας, Μαρία Μπιλιανού, Κωνσταντίνα Νικολάου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Νίκος Παπαγεωργίου, Μαρία Παπαδημητράκη, Μαρία Πεντασκούφη, Παναγιώτης Σκαρτσίλας, Τάσος Τράμπαρης, Κώστας Τσαρούχης, Δήμητρα Τσατσού, Αλέξης Φραγκούλης, Μαρία Φωτίου, Άρης Χριστίδης, Fausto Sierakowski.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός