ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ο.ΣΥ. (Για τις κατασκηνώσεις)



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ logo

 

20-7-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.

Συνάδελφοι – σσες,

Από τη μια η διοίκηση, με εντολή της κυβέρνησης προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα καταργώντας θεσμικά- και όχι μόνο- κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων (να ένας ακόμα τρόπος για να βγουν τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα) και από την άλλη η πλειοψηφία του Συνδικάτου μας και του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, που την υπογραφή τους φέρει η Σ.Σ.Ε, κινούνται στη γνωστή σε όλους πια κατεύθυνση του καλού και υπάκουου παιδιού, άφησαν να φτάσει η κατάσταση κυριολεκτικά στο παρά πέντε όσον αφορά και το ζήτημα με τις κατασκηνώσεις.

Έτσι την Πέμπτη 6 Ιούλη 2017 συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ ώστε να ζητηθεί η γνώμη των παρατάξεων στο Συνδικάτο και την Παρασκευή 7 Ιούλη 2017 στο Σωματείο Τεχνικών, για ν’ αποφασιστεί αν θα πάνε όλα ή θα μείνουν απέξω 9 και 7 αντίστοιχα, παιδιά εργαζομένων από το πρόγραμμα κατασκηνώσεων της 2ης περιόδου που ξεκινούσε σε 3 μόλις ημέρες.

Εννοείται ότι είναι δεδομένες οι ευθύνες, όπως αναφέραμε πιο πάνω, τόσο της Διοίκησης της Ο. ΣΥ όσο και των προεδρείων των σωματείων αλλά και όσων εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να προτάξουν την ¨επαναστατικότητα¨ τους πάνω σε παιδικές ψυχές.

Μιλάμε για παιδιά που περίμεναν πως και πως για να διασκεδάσουν, να συναντήσουν τους φίλους τους, να περάσουν 3 ξέγνοιαστες εβδομάδες στην κατασκήνωση αλλά και για γονείς – συναδέλφους που ήξεραν ότι μέσα σ΄ αυτές τις τόσο δύσκολα οικονομικά συνθήκες γι΄ αυτούς, τουλάχιστον τα παιδιά τους θα έκαναν διακοπές.

Σε αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση και σε αυτό το δίλλημα κάθε παράταξη έπρεπε να απαντήσει με υπευθυνότητα προτάσσοντας πάνω απ’ όλα το καλό των παιδιών.

Αυτό έκανε η Δ.Α.Σ – Ο.Α.Σ.Α και δεν κρύφτηκε πίσω από τους διαμορφωμένους συσχετισμούς δύναμης στα Δ.Σ και την – έτσι κι αλλιώς – σίγουρη πλειοψηφική δύναμη των προεδρείων των σωματείων για να το παίξει επαναστάτης χωρίς αιτία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα ξεπουλάν τις ίδιες τις ζωές τους και των οικογενειών τους.

Υπάρχει τεράστια πείρα από αυτό που οι ίδιοι βιώνουμε καθημερινά.

Αναγκαία προϋπόθεση η συσπείρωση γύρω από τις επιτροπές αγώνα, η συμμετοχή στην πάλη για την διεκδίκηση, για ανάκτηση όλων των απωλειών, την υπογραφή και την εφαρμογή στην πράξη Σ.Σ.Ε τέτοιων που να ανταποκρίνονται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων,. Υπόθεση που θα είναι από το σύνολο των εργαζομένων και θα έχει ως θεμέλιο την ταξική πάλη και την κυριαρχία αυτών που παράγουν τον πλούτο και δεν θα είναι προϊόν είτε συναλλαγής είτε ανταλλαγής επάνω σε παιδικές ψυχές.

Οι μάχες των εργατών έχουν συνέχεια, είναι μπροστά, έχουν διάρκεια, έχουν τη σφραγίδα της ΔΑΣ και του Π.Α.ΜΕ . Αυτό πονάει….

ΔΑΣ-ΟΑΣΑ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός